Tak nám konečně začala produkce osmého dílu legendární filmové série Mission: Impossible, ve kterém by se údajně měl zcela naposledy objevit Tom Cruise jako schopný agent Ethan Hunt. Původně se měl natáčet hned po dokončení sedmého dílu, jenž je momentálně stále ještě v postprodukci, nicméně náročnost celého natáčení, které navíc ještě k tomu zkomplikovala pandemie koronaviru, zapříčinila nejenom odklad premiér, ale také delší pauzu mezi prací nad sedmým a osmým dílem. Ony práce na osmém díle ale konečně započaly se vší parádou. Můžeme tak očekávat velkolepé finále, které Huntovu cestu jednou provždy uzavře. Bude to ale happy end? 

Pokud bychom se vrátili zpět ke stále nedokončenému sedmému dílu, tak je nutné zmínit jeho i nadále narůstající obří rozpočet. Ten totiž momentálně činí až 290 milionů dolarů, což znamená, že film se již dostal do TOP 10 nejdražších snímků všech dob. Svým rozpočtem tak překonal velkofilmy jako Star Wars: Vzestup Skywalkera, Solo: A Star Wars Story a Batman vs Superman: Úsvit spravedlnosti. Vůbec nejdražším filmem všech dob je i nadále snímek Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna, jehož rozpočet činí něco kolem 400 milionů dolarů. Rozhodně se mu to ale vyplatilo, protože film následně vydělal něco přes jednu miliardu.

Paramount Studios chce očividně celou Mission: Impossible sérii zakončit ve velkém stylu, teď se jen musíme modlit, aby o film byl také velký zájem v kinech. Ale to by snad neměl být problém, slavná filmová série je mezi diváky stále extrémně oblíbená, přičemž poslední díl, tedy Mission: Impossible: Fallout, dokázal vydělat až 791 milionů dolarů z rozpočtu 178 milionů. 

O sedmý i osmý díl se opět stará režisér Christopher McQuarrie, který již natočil předešlé dva vydané filmy. Na oba nadcházející díly si ale nějaký ten čas budeme muset počkat. Původně k nám měly dorazit mnohem dříve, ale nakonec se sedmého dílu dočkáme 13. 7. 2023 a osmého dílu až 27. 6. 2024. Tak doufejme, že se ono čekání vyplatí v podobě důstojného a uspokojivého zakončení celé série. A kdo ví, možná nás v budoucnu čeká i nějaký ten reboot.