Čeští fanoušci se zase budou moci ponořit do dospělé verze univerza DC. V následujících týdnech totiž nakladatelství CREW vydá minisérii Sebevražedný oddíl: Dostaňte Jokera! z edice DC Black Label. A bude se jednat o vskutku brutální a temnou jízdu.

Jak již název napovídá, hlavní roli v komiksu sehraje Sebevražedný oddíl drsné Amandy Wallerové, který se bude muset vypořádat s hodně náročným úkolem – zbavit se Jokera jednou provždy. Gothamský princ zločinu se totiž jaksi utrhl ze řetězu a vraždí každého, kdo mu přijde do cesty.

Skupina padouchů skládající se například z Harley Quinn, Fireflye či Wild Doga na to však nebude sama. Celou misi dostane na starost Jason Todd, který se po své smrti vrátil jak nemilosrdný Red Hood. Bývalý Robin s misí souhlasí. Vlastně ani nemá na vybranou. A zároveň se chce pomstít, protože právě Joker je tou zrůdou, která stála za jeho násilnou vraždou.

Za scénářem třídílné minisérie Sebevražedný oddíl: Dostaňte Jokera! stojí úžasný Brian Azzarello, který českým čtenářům předvedl své schopnosti například prostřednictvím série 100 nábojů nebo minisérií Batman: Zatracení. Tím však hvězdný ansámbl nekončí. Za kresbou totiž stojí oceňovaný bulharský kreslíř Alexander Maleev (Temná věž 10: Pistolník 5), kterému zdatně asistoval americký kolorista Matt Hollingsworth (Tokyo Ghost). 

Dle anotace i tvůrčího týmu nás tedy čeká vskutku zajímavý komiks, který rozhodně nepatří do ruky dětem. A to samé říká i nakladatelství CREW, jež je oficiálním českým vydavatelem. Dle jejich slov se čtenáři mohou těšit na brutální, krvavé, noirové podání Sebevražedného oddílu s koncem tak temným, že Red Hood nebude vědět, co si počít se svým životem po životě...“

Ukázka z českého vydání

Minisérie Sebevražedný oddíl: Dostaňte Jokera! z edice DC Black Label vyjde 7. března/marce tohoto roku. Vzhledem k tomu, že se jedná o prémiový titul, bude prémiové i zpracování. Zájemci se mohou těšit na větší formát 216 x 276 milimetrů a samozřejmě i na pevnou vazbu.