Všichni se dlouho dobu snaží přivést tu nejúspěšnější a nejpřesnější reprezentaci videoher. A jen málokdy se jim to daří. Většinou filmy skončí jen s vlažnými rozporuplnými ohlasy. Téhle cestě se však chce film Max Cloud vyhnout a jde si vlastní přiznaně béčkovou cestou.

Film má jednoduchou premisu, kterou jsme viděli již stokrát. Dívka se propadne do svojí videohry a musí si najít cestu ven. Ozvláštňuje to pár drobností. Hra je z ranku starých 16bitových 2D mlátiček a spojenec, který ji bude provázet v tomto světě, není nikdo jiný než Scott Adkins. Sice nedostává hlavní role v nejznámějších hollywoodských bijácích, ale je to jeden z nejšikovnějších akčních herců, kteří se u neasijské produkce pohybují.

Mohli jste ho vidět třeba v X-Men Origins: Wolverine, sérii Neporazitelný, kde si získal takovou oblibu, že se ze záporáka stal v pokračování hlavním hrdinou filmů, nebo Doctoru Strangeovi. Je populární i v Asii, kde se to vždy hemžilo akčními hvězdami. Zahrál si v čínském blockbusteru Wolf Warriors, kde ztvárnil tradičního „zlého bělocha“ a díky tomu si tuto roli zopakoval po boku Donnieho Yena v Ip Man 4. Takže Adkinsovi je vcelku jedno, v čem hraje. Hlavně, že může předvádět svoje kaskadérské kousky.

Casting doplňují lidé, které už jste určitě někde viděli. John Hannah, který ztvárnil ve Spartacovi a Agentech S.H.I.E.L.D.u spíše zápornější role, sympaťák Tommy Flanagan ze Sin City, Sons of Anarchy či Strážců Galaxie nebo Franz Drameh z Gentlemanů či Na hraně zítřka.

Události odstartují, když mladá hráčka Sarah objeví easter egg a omylem otevře portál do její oblíbené 2D 16bitové bojovky. Zůstane uvězněná v nechvalně proslulém intergalaktickém vězení, domově nejnebezpečnějších záporáků celé galaxie. Aby utekla a dostala se zpět do svého světa, musí hru dokončit. V tom jí pomůže Max Cloud, který zde ztroskotá se svým křižníkem.

Film se objeví v digitální distribuci 18. prosince/decembra. Já osobně už se nemůžu dočkat nejenom bitek, ale i toho, jak si Adkins poradí v komediální roli.