V létě dorazil na AMC+ očekávaný a hvězdně obsazený sci-fi seriál jménem Moonhaven, jehož tvůrcem se stal Peter Ocko. Následně na to pak služba oznámila, že seriál obnovuje i pro druhou řadu, která měla původně dorazit někdy během roku 2023.

Společnost AMC se ale v poslední době potýká s určitými finančními problémy, v rámci kterých nedávno oznámila, že bude provádět rozsáhlá a drastická opatření na snížení nákladů. AMC tak propustilo až 20 % svých zaměstnanců, přičemž sbohem společnosti přednedávnem dala i finanční ředitelka Christina Spade.

V rámci všech těchto změn se tak rozhodlo, že seriál Moonhaven bude nakonec zaříznut už po první řadě, seriál tak nadobro končí. Zdá se ale, že sci-fi série je jen jednou z mnoha obětí finanční tísně společnosti.

Zrušení seriálu je i tak poměrně překvapivé, protože i přestože kritiky a diváky příliš neoslnil, jeho sledovanost na AMC+ byla rozhodně slušná. Otázkou tedy je, zda podobný osud nepadne také na další seriály společnosti.

Samotný příběh série se odehrává na začátku 22. století, ve kterém na samotném Měsíci vznikla fungující a prosperující komunita jménem Moonhaven. Na Zemi je totiž čím dál bídněji. A pokud s tím lidstvo brzy něco neudělá, život na Modré planetě zcela jistě skončí. Zdánlivě utopické komunitě na Měsíci se však zázračně daří pěstovat zeleň. Zároveň tak doufá, že díky tomu celou matičku Zemi od zániku zachrání. Jistá skupina má však s celou kolonií určité nekalé úmysly. 

Peter Ocko se každopádně na tvorbu druhé řady velice těšil, přičemž si pochvaloval jak spolupráci s herci, tak i producentskými partnery z AMC. Z následného zrušení seriálu tak musel být zcela nepochybně náležitě zklamaný. Stejně tak i diváci, kterým se první řada líbila.

Moonhaven se tak mohl chlubit obsazením, které tvořili herci jako Dominic Monaghan, Emma McDonald, Amara Karan, Ayelet Zurer, Joe Manganiello, Kadeem Hardison a Yazzmin Newell.

Sledovali jste Moonhaven? Co na něj říkáte?