Krátce po začátku roku se k nám dostala informace o tom, že očekává sci-fi událost jménem Mickey 17, o kterou se postaral jihokorejský filmař Bong Joon-ho (Parazit), byla odložena na neurčito. Zcela původně jsme se měli filmu dočkat již 28. 3. 2024, místo něho ale v ono datum vyjde pokračování snímku Godzilla vs. Kong s podtitulem Nové impérium. Za odkladem podle všeho stojí následky stávek herců a scenáristů z minulého roku, které zkomplikovaly produkci.

A kdy k nám tedy chystaná sci-fi nakonec dorazí? Inu, v roce 2024 to už bohužel nebude. Nové datum premiéry bylo stanoveno na 31. 1. 2025, u nás by to mělo být o den dříve. Server Variety se domnívá, že toto nové datum by vlastně mohlo být pro film výhodnějším z hlediska tržeb, protože v té době by v kinech neměla být příliš velká konkurence. 

Jak už dlouho víme, snímek by měl být adaptací knihy z roku 2022 od Edwarda Ashtona. Příběh bude vyprávět o lidské posádce, na kterou čeká téměř sebevražedná mise - kolonizovat ledový svět Niflheim. Robert Pattinson by si měl zahrát Mickeyho, speciálního jedince, kterému se po smrti vždy zregeneruje zcela nové tělo, přičemž se zachová většina jeho vzpomínek. Díky tomu je ideálním kandidátem pro různé nebezpečné úkoly, které je třeba v rámci kolonizace vykonat.

Edward Ashton uvedl, že chystaný snímek se bude od původní předlohy v mnoha věcech lišit, ale údajně si nedělá starosti, protože výše zmíněného korejského režiséra považuje za génia. 

Bong Joon-ho se postaral jak o scénář, tak i o režii.

Spolu s Pattinsonem se ve filmu objeví herci jako Steven Yeun, Mark Ruffalo, Toni Collette, Naomi Ackie, Thomas Turgoose, Daniel Henshall, Chelsea Li, Spike White a Sam Woodhams.