Během loňského podzimu na službě Amazon Prime Video premiéroval působivý sci-fi seriál Médium (The Peripheral), který vycházel z knižní předlohy od slavného autora Williama Gibsona. U mnohých diváků a kritiků slavila první řada úspěch, přičemž ani se samotnou sledovaností si podle všeho nevedla nejhůře. Letos v únoru pak následně Amazon oznámil, že řada druhá dostala oficiálně zelenou. Nyní se ale zdá, že své rozhodnutí změnil.

Podle serveru Deadline se Amazon nakonec rozhodl výrobu druhé sezóny zrušit, čímž také končí celý seriál. Důvodem mají údajně být stávky herců a scenáristů, kvůli kterým se zastavily práce na mnohých dalších filmových a seriálových projektech. Zcela původně se počítalo s tím, že natáčení druhé sezóny započne někdy během letošního roku, aby ji mohl Amazon vydat v roce 2024. Jelikož se ale kvůli stávkám nemůže na seriálu pracovat, ono zdržení by mohlo pro firmu představovat problém.

Podle výše zmíněného serveru také není ideální fakt, že Médium má za sebou pouze jednu řadu. O to víc bude údajně pro seriál těžší udržet si diváky, pokud na řadu druhou budou muset čekat až příliš dlouhou dobu. Kvůli zpoždění by navíc musel Amazon platit určité poplatky, které by akorát jen navyšovaly číslo celkového rozpočtu druhé řady, nemluvě o tom, že něco stojí i propagační kampaň.

Společnost se tudíž evidentně rozhodla, že bude nejlepší celý seriál zkrátka a jednoduše zrušit. Deadline zároveň varoval, že podobný osud může potkat ještě další seriály, které už byly obnoveny pro další řadu. A to obzvlášť s ohledem na fakt, že obě dvě stávky stále ještě nesměřují ke svému konci. 

Seriál Médium se zaměřuje na Flynne Fisher (Chloë Grace Moretz), mladou ženu, která se snaží v zapomenutém koutě Spojených států udržet pohromadě kousky své rozpadlé rodiny. Její bratr Burton (Jack Reynor) jí ale jednoho dne představí beta verzi zbrusu nové VR vychytávky, která je zavede do virtuálního Londýna roku 2099. Oba sourozenci však v rámci toho odhalí pravdu, která nikdy nemělo spatřit světlo světa.

Tvůrcem a hlavním scenáristou celého seriálu se stal Scott B. Smith, který byl v roce 1999 nominován na Oscara za krimi thriller Jednoduchý plán (1998). A to v kategorii Nejlepší adaptovaný scénář. O režii jednotlivých epizod se postarali Alrick Riley a Vincenzo Natali.