Před nějakou dobou jsme se dozvěděli, že snímek The Boogeyman, filmová adaptace dalšího slavného díla od Stephena Kinga, k nám dorazí už letos na začátku léta. A nyní se konečně můžeme podívat na vůbec první oficiální trailer, který najdete výše.

Ovšem zdá se, že snímek bude spíše určitým pokračováním původní povídky, kterou King poprvé sepsal v roce 1973. Původní příběh vyprávěl o nešťastném otci jménem Lester Billings, který svému psychiatrovi vypráví o tom, jak přišel o všechny tři své děti. Údajně je všechny usmrtil takzvaný Boogeyman, přičemž nyní se otec domnívá, že hrůzný tvor si přijde i pro něho. Nadcházející film by se ale měl zaměřit na rodinu zmíněného psychiatra, přesněji na jeho dvě dcery (původně se předpokládalo, že to bude bratr a sestra), které si zahrají Sophie Thatcher a Vivien Lyra Blair. 

Obě dvě sestry nějakou dobu truchlí nad tragickou smrtí matky, ovšem do toho všeho je ještě začne terorizovat hrozivý Boogeyman, který má zálusk obzvlášť na děti. A pokud s tím zmíněný psychiatr, kterého ve filmu ztvárňuje Chris Messina, něco neudělá, může počítat s tím, že jeho dcery zastihne stejný osud, jenž potkal i děti jeho pacienta.

Samotná povídka byla zfilmovaná hned několikrát, ovšem žádná z nich nemá vyloženě ohromující recenze. Slibná upoutávka ale dává naději, že bychom se konečně mohli dočkat pořádně zdařilé filmové adaptace. Ale nechceme to zakřiknout. Povídka The Boogeyman je také součástí Kingovy knihy Noční směna z roku 1978.

O režii nadcházející adaptace se postaral mladý filmař Rob Savage, který v roce 2020 vyděsil hororové fanoušky svým filmem Host. Samotné základy pro scénář položili Scott Black a Bryan Woods, celý film ale nakonec sepsal Mark Heyman.

Dále se ve filmu dočkáme herců jako David Dastmalchian, Marin Ireland a Madison Hu.

Oficiální premiéra je stanovená na 2. 6. 2023.