Jednu dobu to vypadalo, že se MCU snímku Captain America: Nový svět dočkáme již příští rok v létě, ale nakonec si na jeho uvedení budeme muset počkat až do roku 2025. Server Deadline navíc nedávno uvedl, že Marvel najal Matthewa Ortona, jednoho ze scenáristů a producentů MCU seriálu Moon Knight (2022), aby pro film napsal dodatečné scény, které se mají natočit někdy během jara a léta příštího roku.

S tím by mohly souviset také zvěsti z minulého měsíce od známého insidera Jeffa Sneidera, podle kterých už čtvrtý Captain America měl testovací promítání. A údajně dopadlo příšerně. Sneider tehdy pro podcast Hot Mic uvedl, že Marvel hodlá zcela vyškrtnout tři filmové sekvence, stejně tak se tvůrci mají uchýlit k přetáčkám, k nimž má dojít v příštím roce. 

Teď je samozřejmě otázkou, zda to filmu vůbec pomůže. MCU se momentálně nenachází v nejlepších časech, přičemž zájem o univerzum komiksového giganta už nějakou dobu klesá. Zda bude čtvrtý Captian America patřit mezi projekty, kterým se zadaří, se holt necháme překvapit.

Novým Kápem se každopádně stane Sam Wilson (Anthony Mackie), od kterého má úlohu Falcona zas převzít Joaquin Torres (Danny Ramirez). Dále se dočkáme známých tváří z marvelovky Neuvěřitelný Hulk (2008), jmenovitě Tim Blake Nelson jako Mr. Blue, Liv Tyler jako Betty Ross a Harrison Ford jako její otec Thunderbolt Ross. Ve filmu by se měla objevit také izraelská superhrdinka Sabra (Shira Haas), stejně tak i Rachel Leighton (Rosa Salazar), členka skupiny Serpent Sociaty.

Režii si vzal na starost Julius Onah, jenž nám například nadělil hororovou sci-fi The Cloverfield Paradox (2018).

Scénář si zas vzali na starost Dalan Musson a Malcolm Spellman, kteří psali určité epizody pro seriál Falcon a Winter Soldier (2021).

Oficiální premiéra je stanovená na 13. 2. 2025.