Asi před půlrokem jsme vás informovali o tom, že Andy Serkis, slavný představitel Gluma a režisér druhého dílu Venoma, se chystá natočit novodobou animovanou adaptaci Farmy zvířat, slavného románu George Orwella z roku 1945. Kniha je v podstatě alegorickou satirou o přežívání zvířat na farmě, ze které vyženou svého utlačovatele pana Jonese, aby si na ní mohli ustanovit vlastní „rovnocennou“ společnost. Děj tak může symbolizovat praktiky tehdejšího Sovětského svazu, přesněji hrozivé období stalinismu. Serkis se chystá novou verzi natočit už nějaký pátek, přesněji už někdy od roku 2012. A jak se zdá, věci se konečně začínají dávat do pohybu. Mnohé ale pravděpodobně překvapí jméno filmaře, který se má postarat o scénář. 

Ten má totiž sepsat britský režisér a scénárista Nicholas Stoller, který proslul především díky své komediální tvorbě. Mezi jeho nejznámější filmy patří patrně oba dva díly Sousedů z let 2014 a 2016, ve kterých si v hlavních rolích zahráli Seth Rogen a Rose Byrne. Svůj režisérský debut ale zaznamenal v roce 2008 s velice povedenou romantickou komedií Kopačky, která vznikla podle scénáře Jasona Segela, jenž si i zahrál hlavní roli. Stoller se mimo jiné podílel na scénáři k filmům jako Yes Man, Zoolander No. 2 a Dora a ztracené město. Tudíž bude rozhodně zajímavé sledovat, zda se zdatně popere i s novodobou adaptací slavného díla významného britského spisovatele.

Patrně nás ale nemá čekat zas až tak depresivní podívaná, kterou představila animovaná verze z roku 1954 od Joye Batchelora a Johna Halase, podle Serkise by měla být jeho Farma zvířat přístupná všem věkovým kategoriím, přičemž se v ní máme dočkat i nějakého toho humoru. Ovšem zároveň se i tak má jednat o emocionálně silný snímek, který bude relevantní i v současné době. 

Původně měl celý snímek vzniknout pod taktovkou Netflixu, ale to už momentálně neplatí. Projekt nicméně zaštiťují produkční společnosti jako Aniventure, Cinesite a The Imaginarium. Zatím však není jasné, kteří herci se k filmu upíší. Stejně tak si budeme muset počkat i na oficiální datum premiéry.

Četli jste Farmu zvířat?