V nadcházejících letech se původně filmová série Lovci pokladů dočká velkolepého comebacku. Nejenže bude na Disney+ příští rok premiérovat seriál National Treasure: Edge Of History, ale fanoušci se taktéž mohou těšit na třetí filmový díl, do kterého by se měl opět vrátit starý dobrý Nicolas Cage v roli Benjamina Franklina Gatese. A i když k zahájení produkce letos patrně ještě nedojde, slavný americký producent Jerry Bruckheimer nedávno potvrdil, že scénář byl konečně dokončen. Nyní se jen čeká na to, až ho schválí i sám Cage. Pak se celý projekt bude moci posunout do další fáze. To může být poměrně překvapivé, protože ještě před několika měsíci to vypadalo, že Cage se na třetí díl Lovců pokladů vyprdne a neobjeví se v něm. Jak se ale zdá, věci se změnily. 

Posledního filmu Lovců pokladů, který nesl název Kniha tajemství, jsme se dočkali v roce 2007. A i přestože si snímek z komerčního hlediska vedl celkem slušně, celá série šla posléze k ledu. Samozřejmě zatím nevíme, o čem přesně nadcházející třetí snímek bude, ale podle posledních informací by se do něho kromě Cage měla vrátit také Diane Kruger v roli Abigail Chase.

A kdy bychom se ho teoreticky mohli dočkat? Inu, pokud bychom byli hodně optimističtí, tak teoreticky možná někdy v první polovině roku 2024. Vše ale bude záviset na tom, nakolik hladce budou probíhat nadcházející fáze výroby. 

Cage chtějí do výše zmíněného seriálu zahrnout i jeho tvůrci Cormac Wibberley a Marianne Wibberley, ti v nedávném rozhovoru pro Collider prohlásili následující:

,,Rozhodně si nesmírně přejeme ho v seriálu mít. Víte, chtěli jsme, aby se v jedné epizodě první sezóny objevil, ale nevycházelo mu to s rozvrhem. Stále se ale snažíme dostat ho alespoň do jedné epizody v případě, že nám bude schválena druhá řada. Nica Cage zbožňujeme. A rádi bychom s ním udělali alespoň cameo.“

Zda se ale slavný herec v seriálu jednoho dne skutečně objeví, je samozřejmě ve hvězdách. První série bude na Disney+ premiérovat někdy v prvních měsících roku 2023.