Natáčení seriálu The Last of Us na motivy stejnojmenné hry od amerického studia Naughty Dog je v plném proudu. Není tedy divu, že se na internetu objevuje spousta novinek týkajících se tohoto velmi očekávaného seriálu. Jedna z nich přišla přímo z úst Jeffreyho Pierce, který daboval postavu Tommyho v obou dvou dílech série. Ten si sice svou postavu ze hry nezahraje, jejího ztvárnění se totiž chopil Gabriel Luna, ale přivede k životu Perryho, rebela z karanténní zóny.

Pierce se objevil v nedávné epizodě podcastu To All The Films We Judge Before, který uvádí Katie a Lily K. Zde řekl, že byl velmi nadšený z možnosti účastnit se natáčení seriálu. Navíc prozradil, že nahlédl do některých scénářů, které jsou dle něj naprosto "dech beroucí."

"Myslím, že jsou to ty nejlepší scénáře, jaké jsem kdy viděl, co se týče úroveň detailů a struktury, zachycení podstaty Joela a Ellie a všech ostatních postav. Bude to fenomenální," řekl Jeffrey Pierce v průběhu podcastu.

Druhou novinkou je rozšíření hereckého obsazení o australskou herečku Annu Torv. Tu můžete znát ze seriálu Mindhunter, který na naše obrazovky přinesl Netflix. V The Last of Us se Torv chopí role Tess. Pokud nevíte, tak Tess je Joelovou dlouholetou parťačkou, která mu pomáhala pašovat různé věci z karanténní zóny v Bostonu.

Anna Torv má zkušenosti s herními projekty. Již v roce 2007 dabovala hlavní postavu akční hack-and-slash hry Heavenly Sword, jejíž dabing si zopakovala ve stejnojmenném filmu z roku 2014. Torv se tak připojí k již známým hercům, kterými je Pedro Pascal (Joel), Bella Ramsey (Ellie), Gabriel Luna (Tommy), Merle Dandridge (Marlene) a Nico Parker (Sára).

Datum premiéry seriálu The Last of Us zatím nebyl oficiálně oznámen. Natáčení by mělo být ukončeno v červnu/júni příštího roku, což evokuje premiéru na konec roku 2022 či začátek roku následujícího. Kantemir Balagov, který má na starost režírování pilotního dílu, na svém Instagramu uvádí datum premiéry na rok 2022. Seriál nabídne deset hodinových epizod, k jejichž vzniku byl využit enormní rozpočet.