Po všech těch malérech kolem chystaného MCU rebootu Bladea, s jehož výrobou se to táhne nějaký ten pátek, není divu, že Marvel si na jeho tvorbě chce dát záležet. Obzvlášť v dnešní době, kdy žádné zlaté časy rozhodně nezažívá. Jak už dlouho víme, na přepracovaném scénáři začal před několika měsíci pracovat Michael Starrbury, který dostal za úkol, aby se MCU Blade od ostatních marvelovek lišil svým temnějším a dospělejším duchem. Server The Hollywood Reporter ale nedávno odhalil, že Marvel se rozhodl nechat jeho dokončený scénář přepsat jiným slavným filmařem.

Tím se stane talentovaný Nic Pizzolatto, kterému vděčíme za vznik vynikajícího krimi seriálu Temný případ (2014). Zajímavé navíc je, že Pizzolatto tak bude opět spolupracovat s Mahershalou Alim, představitelem titulního zabijáka upírů, který si zahrál hlavní roli detektiva ve třetí řadě scenáristova seriálu z roku 2019. A jelikož nám již Pizzolatto prostřednictvím první řady Temného případu dokázal, že umí vytvořit sakra působivou temnou atmosféru, tak jsme rozhodně rádi, že ho Marvel přizval právě k tomuto projektu. 

Pizzolatto by tak měl momentálně už několik týdnů přepisovat určité části ze Starrburyho scénáře, do začátku natáčení, které by mělo odstartovat na konci května, by ale měl vše stihnout. Pokud vám přijde další výměna poněkud znepokojivá, tak se vůbec nedivíme, ale Pizzolatto je na druhou stranu opravdu talentovaný scenárista, který by mohl novému příběhu Bladea dodat tu správnou šťávu.

Původní plán byl každopádně takový, aby se chystaný snímek podobal stylu, který nabídly filmy s Wesley Snipesem. Jelikož se ale furt má jednat o MCU projekt, tak lze předpokládat, že vyloženě hororovým duchem oplývat nebude. Nyní musíme doufat, že Pizzolatto svou práci stihne dokončit před začátkem natáčení v Atlantě, které snad už bude probíhat hladce. 

O režii filmu se nakonec postará Yann Demange, který se proslavil historickým dramatem 71 (2014). Kromě něho se také podílel na režii britských seriálů jako Dead Set (2008), Criminal Justice (2009) a Top Boy (2011).

Nic Pizzolatto se taktéž postará o seriálovou verzi legendárního westernu Sedm statečných (1960), která bude v budoucnu premiérovat na Amazon Prime Video.

K Bladeovi se také nedávno upsala herečka Mia Goth, ovšem zatím nevíme, koho přesně bude hrát.

Oficiální premiéra je stanovená na 5. 9. 2024.