Téměř před dvěma týdny jsme se dozvěděli, že Amazon se chystá vrátit k některým ze slavných filmových sérií studia MGM, které minulý rok za 8 a půl miliardy dolarů koupil. Jedním z nadcházejících projektů má být i seriálový remake legendárního westernu Sedm statečných (1960), který zas vychází ze slavného snímku Sedm samurajů (1954), o nějž se postaral Akira Kurosawa. Pokud jste nad touto informací trochu protáčeli oči v sloup, tak naprosto chápeme. Na druhou stranu ale vyšlo najevo, že hlavním tvůrcem seriálu se má stát setsakramentsky talentovaný scenárista.

A tím bude Nic Pizzolatto, kterému vděčíme za vznik působivého krimi seriálu Temný případ (2014). Pizzolatto má momentálně pracovat na scénáři, přičemž podle všeho bychom se měli těšit na řádně velkolepou podívanou. Zdá se totiž, že v plánu je vytvořit sérii, která by se svou velikostí rovnala například seriálu Yellowstone (2018), to znamená, bychom měli počítat hned s vícero sezónami. 

Je také nutné připomenout, že Pizzolatto se podílel i na scénáři k celovečernímu remaku z roku 2016, který natočil Antoine Fuqua. Tehdy se však o roli scenáristy dělil ještě s Richardem Wenkem, ovšem tentokrát by měl mít o něco volnější ruce. Je totiž pravda, že i když remake neměl vyloženě zlé recenze, kvalitou se originálu rozhodně nevyrovnal.

Těšit bychom se tak měli na příběh o skupince různorodých kovbojů, kteří budou společnými silami bránit místní osadníky ve válce proti texaským majitelům dobytka. Jedním z hlavních výkonných producentů se stane Mark Johnson, který dohlížel na slavné seriály jako Breaking Bad (2008) a jeho spin-off Better Call Saul (2015). Dalším výkonným producentem se také stane Lawrence Mirisch, syn hollywoodského producenta Waltera Mirische, který se podílel na výrobě původního snímku z roku 1960. 

Jelikož Pizzolatto na scénáři teprve pracuje, zatím nejsou na palubě žádní herci. Necháme se každopádně překvapit, zda se talentovanému scenáristovi podaří napsat seriál, který slavné westernové klasice nebude dělat ostudu. Pokud bude třeba dosahovat kvalit první řady jeho Temného případu, tak bychom se vůbec nezlobili.

Zatím není známo, kdy přesně bychom se seriálu měli dočkat, jisté je jen to, že bude eventuálně premiérovat na Amazon Prime Video.