Většina lidí zná George R. R. Martina jako spisovatele, který napsal předlohu pro seriál Hra o trůny. Samotní fanoušci knih však ví, že Hra o trůny byl jen název prvního dílu obrovského eposu s názvem Píseň ledu a ohně, který do této doby nebyl dopsán a nikdo už nevěří tomu, že sám spisovatel tuto sérii dopíše. A ti největší fanoušci tohoto spisovatele také ví, že je Martin také skvělý povídkář. A je vlastně jedno z jakého žánru, protože napsal nejen několik fantasy povídek, ale také pár sci-fi titulů. Například spolupracoval na sci-fi antologii Divoké karty.

Přečtěte si také: Karanténa uzavřela George R. R. Martina doma a on napsal dalších pár kapitol Vichrů zimy

Teď se však vraťme do Západozemí, do světa série Píseň ledu a ohně. Ale dávno před hlavní dějovou linku této série. Sám autor tento epos tak miluje, že napsal několik knih, které rozšiřují celkový lore tohoto světa, aby mu čtenáři ještě lépe uvěřili. V roce 1998, 2003 a 2010 autor napsal tři novely, které až v roce 2015 vyšly dohromady jako A Knight of the Seven Kingdoms. V Česku vyšla kniha pod názvem Rytíř Sedmi království v roce 2014 ve dvou různých vydáních od nakladatelství Argo, která se od sebe odlišovala cover artem a zpracováním vazby. Slovenští čtenáři se dočkali svého vydání v pevných deskách v roce 2017 pod taktovkou nakladatelství Tatran. Ve slovenštině se kniha jmenovala Rytier siedmich kráľovstiev.

Jestli jste lépe seznámení s tvorbou nakladatelství Argo, tak asi víte, že vydávají nová vydání celkem často, tak aby se svým designem hodila k novějším knihám ze stejného světa. Podobnou věc jsme zažili například u Pána prstenů a všech knih ze Středozemě, které mají stejně stylizované obálky. A to samé nás čeká i u sbírky novel Rytíř Sedmi království, který by se měl do knihovny hodit k nejnovějšímu vydání knih ze série Píseň ledu a ohně v měkkých deskách. To, jestli nás čeká nový výtisk ve tvrdé vazbě, není známo. Samotné nové vydání knihy Rytíř Sedmi království poté můžeme očekávat 31. srpna/augusta 2020. Pokud netušíte, o co v této knize jde, podívejte se na poslední odstavec, kde najdete anotaci od vydavatele.

"Dlouho před událostmi, které znáte ze Hry o trůny, sedí Targaryenové pevně na Železném trůně. To ovšem neznamená, že v Západozemí panuje klid. Bratrovražedný boj uvnitř vládnoucí dynastie rozpoltil Sedm království. A právě v té době křižuje krajem potulný rytíř sir Duncan Vysoký. Anebo Dunk tupý jako lenochův meč? Všechno je to nějak zamotané, a to včetně původu jeho panoše Egga. Tři uzavřené, ale navazující novely ze světa Hry o trůny představují G. R. R. Martina tak, jak si jej čtenáři zamilovali dávno před slavnou ságou - jako jednoho z nejlepších povídkářů žánru."