James Gunn a a Peter Safran nám v roce 2025 nadělí rebootované DC univerzum jménem DCU, ve kterém se nám v rolích slavných komiksových hrdinů už představí jiní herci. Ovšem ne všech případech. Už třeba nějaký ten pátek víme, že herec Xolo Maridueña si zopakuje úlohu superhrdiny Blue Beetla. Také víme, že v první fázi DCU jménem Bohové a monstra, kterou nám Gunn a Safran již představili, by se měla objevit i Supergirl.

Její DCEU verzi jsme už mohli vidět v letošnímu Flashovi, kde si ji zahrála Sasha Calle. A krátce po začátku léta se k nám dostaly informace o tom, že herečka, která postavu Supergirl sama velice zbožňuje, podle všeho jednala s Peterem Safranem o své budoucnosti v DC. Nabízí se tak jasná otázka. Zopakuje si Calle roli mocné superhrdinky i v DCU?

Inu, zdá se, že nakonec to příliš nadějně nevypadá. Známý insider Daniel Richtman nedávno uvedl, že Sasha Calle si už roli Supergirl podle všeho nezopakuje. Postava by se měla objevit v chystaném Gunnově snímku Super: Legacy, který DCU odstartuje, momentálně by měl podle všeho probíhat casting. Zdá se ale, že Calle už na palubu přizvána nebyla.

Některé fanoušky to údajně poněkud nakrklo, protože i přestože Flash neměl kdovíjak úžasné recenze, výkon herečky v roli Supergirl byl povětšinou chválen. Pokud ale už probíhá casting, jméno nové představitelky bychom se mohli dočkat někdy v následujících týdnech. 

Supergirl dostane v rámci DCU také svůj vlastní titul, který ponese název Supergirl: Woman of Tomorrow. Ten by se měl opírat o základy komiksu od Toma Kinga, jehož u nás můžeme znát jako autora Batmana či Rorschacha. Oproti Supermanovi však měla jeho sestřenice naprosto odlišný osud. Žila totiž více jak čtrnáct let na kousku planety Krypton, který se odloupl od zbytku. Z něj pak viděla jenom zmar, utrpení a smrt celé své rodiny i planety.

Jsme každopádně zvědaví na to, jaký vlastně bude mít s DCU Supermanem vztah. A jakou úlohu bude v prvním titulu rebootovaného univerza hrát.