Není žádných pochyb o tom, že Samuel L. Jackson je opravdu velkým fanouškem Star Wars. Přece jen také sám ovlivnil lore celého slavného univerza, když se George Lucase zeptal, zda by jeho postava, mocný Jedi Mace Windu, nemohla mít fialový světelný meč. Windu se objevil ve všech dílech prequelové trilogie, přičemž zásadní roli sehrál právě v Pomstě Sithů, ve které došlo k jeho duelu s Palpatinem. Ten však pro něj nedopadl nejlépe. Pokud ho totiž neusmažily Palpatinovy sithské blesky, které ho následně vyloženě vystřelily z okna ven, tak následný pád musel učinit své. Ale i přestože Jacksonova postava v hraném univerzu Star Wars se vší pravděpodobností zemřela, slavný herec by si ji velice rád zahrál znovu. 

Své přání o návratu Mace Windu Jackson vyjevil při rozhovoru s Joshem Horowitzem pro podcast Happy Sad Confused. V něm také herec odhalil, že požádal herečku Bryce Dallas Howard, která zrežírovala několik epizod ze seriálu The Mandalorian a jednu z nejlépe přijatých epizod série The Book of Boba Fett, zda by s tím nemohla něco udělat.

,,Zeptal jsem si jí: ´Heleď, mohla bys mě, svého kámoše, do toho zapojit? Máš mě ráda, ne?´ A ona na to: ´Já tě zbožňuju! Jsi úžasný!´ Tak já jí říkám, aby mě pustila zpátky do hry! Pojďme do toho, já jsem připravený. Klidně se naučím šermovat se světelným mečem v levé ruce. No tak, zapoj mě do toho.“

Jackson navíc není jediný, kdo by mocného mistra řádu Jedi viděl zpět. Mace Windu by také rád viděl zpátky herec Temuera Morrison, který momentálně ztvárňuje Bobu Fetta jak v Mandalorianovi, tak samozřejmě v The Book of Boba Fett. Přece jenom je třeba připomenout, že Boba Fett má s Macem určité nevyřízené účty. Byl to právě Mace Windu, který ve filmu Klony útočí zabil jeho otce Janga Fetta. Tudíž Morrison by jeho návrat ocenil už jen kvůli šanci se mu pomstít. 

A je zde vůbec nějaká naděje na to, že se Mace Windu skutečně vrátí? Možné to samozřejmě je. Musíme pamatovat na to, že série Star Wars hned několikrát vrátila zpět z hrobu postavy, o kterých se předpokládalo, že už jsou dávno pod kytkami. Příkladem může být výše zmíněný Palpatine, který se vrátil v epizodě Vzestup Skywalkera, ale je pravda, že tam jeho návrat příliš kvalitně uchopený nebyl. Necháme se proto překvapit.

Ocenili byste návrat Mace Windu?