Pokud už jste viděli velkolepou druhou část Duny od Denise Villeneuvea a nyní smutníte, že na další díl budete muset zase čekat roky, máme pro vás dobrou zprávu. Do slavného světa Franka Herberta se totiž během letošního roku ještě jednou vrátíme, tentokrát skrze seriálový prequel jménem Duna: Proroctví, který odhalil úplně první upoutávku. Podívat se na ni můžete výše.

Asi už to nebude mít takový působivý divácký kopanec, který měly filmy, ale i tak vydaný teaser nevypadá vůbec špatně. Seriál během výroby čelil hned několika velkým problémům, které se týkaly například odchodu režiséra a jedné z hlavních hereček, ovšem celému projektu se nakonec podařilo zvednout se zpátky na nohy. 

Jak už nějaký čas víme, děj seriálu by se měl odehrávat 10 000 let před vzestupem Paula Atreida, přičemž bude zkoumat počátky tajemného sesterstva Bene Gesserit. Mimo jiné tak budeme sledovat příběh Valyi (Emily Watson) a Tuly (Olivia Williams) Harkonnenových, dvou sester, které budou čelit moci, jež ohrožuje budoucnost lidstva. V rámci toho pak založí bájnou sektu, která se stane známou jako Bene Gesserit.

Spin-off bude vycházet z knihy Sisterhood of Dune, která vyšla v roce 2012. Tak uvidíme, co nám nabídne nějaký ten plnohodnotný trailer, kterého se zřejmě dočkáme v následujících měsících. 

Showrunnerkou prequelu se stala Alison Schapker, která psala pro seriály jako Alias (2001), Hranice nemožného (2008) a Flash (2014). O režii určitých epizod se postarala Anna Foerster, která točila pro známé série jako Myšlenky zločince (2005), Cizinka (2014) a Carnival Row (2019).

Dále se ve spin-offu představí Jodhi May jako císařovna Natalya, Sarah-Sofie Boussnina jako princezna Ynez, Shalom Brune-Franklin jako Mikaela, Faoileann Cunningham jako sestra Jen, Aoife Hinds jako sestra Emeline, Chloe Lea jako Lila a Travis Fimmel jako Desmond Hart.

Duna: Proroctví bude na službě Max premiérovat někdy na podzim.