Konec jedné velké éry? To se teprve uvidí, ale zatím to tak vypadá. Ke konci jara se totiž dočkáme dalšího titulu z legendární filmové série Rychle a zběsile, který tentokrát ponese název Fast X. Jednat by se mělo o první část velkolepého finále, které cestu Dominica "Doma" Toretta (Vin Diesel) konečně zakončí. Ale uvidíme, vzhledem k tomu, že poslední filmy ze série si z komerčního hlediska nevedly vůbec špatně (sedmý díl má na kontě dokonce 1,5 miliardy), tak by nás vůbec nepřekvapilo, kdyby po obou částech desátého dílu přišla nějaká „nová éra.“

Ať už to bude jakkoliv, Diesel se na svém účtu na Instagramu pochlubil s prvním oficiálním plakátem, který si můžete prohlédnout níže. Příspěvek taktéž uvádí, že vůbec prvního traileru se dočkáme už příští týden, přesněji 10. 2. 2023. 

Co se týče hlavního příběhu, tak Doma čeká nová hrozba v podobě padoucha jménem Dante (Jason Momoa), ke kterému se navíc připojí i hackerka Cipher (Charlize Theron). Domovi a jeho týmu ale pomůže nově příchozí protagonistka jménem Tess, kterou si zahraje Brie Larson. Zatím ale nevíme, jakou roli bude přesně ve filmu hrát. Do Fast X se taktéž vrátí řada známých tváří z předchozích dílů.

Ve snímku se tak například objeví Michelle Rodriguez jako Letty, Tyrese Gibson jako Roman, Ludacris jako Tej, Jordana Brewster jako Mia, Sung Kang jako Han, Nathalie Emmanuel jako Ramsey, Jason Statham jako Deckard Shaw, Helen Mirren jako Queenie a John Cena jako Jakob. Vrátit by se údajně měla i Gal Gadot a její postava Gisele Yashar. A to i přestože v šestém díle původně zemřela.

Co se týče zmíněné Michelle Rodriguez, Diesel se taktéž nedávno pochlubil její fotkou z natáčení na svém Instagramu. 

O režii obou dvou částí se měl původně postarat Justin Lin, ale jelikož se minulý rok na jaře rozhádal s producenty, nakonec z celého projektu odstoupil. Náhradou se stal francouzský režisér Louis Leterrier, který je například zodpovědný za filmy jako Kurýr a Neuvěřitelný Hulk. Scénář však pochází od Lina a Dana Mazeaua.

Oficiální premiéra je stanovená na 18. 5. 2023.