MCU už do své obsáhlé rodiny přivítala mnoho slavných hereckých tváří. A jednou z nich by se jednoho dne mohl stát i sympaťák Ryan Gosling. Ten totiž údajně projevil zájem zabřednou do superhrdinských vod. Specificky by si ale velice rád zahrál slavného anti-hrdinu Ghost Ridera, kterého si ze světa filmu mohou mnozí z nás pamatovat v podání Nicolase Cage. Ghost Rider je superhrdinský pseudonym pro Johnnyho Blaze, motorkářského kaskadéra, jenž uzavře smlouvu s padouchem Mephistem, aby mohl zachránit svého otce. Jeho duše a tělesná schránka se tak následně propojí s démonem Zarathosem, díky čemuž získá po nocích schopnost změnit se na hrůzného motorkáře s planoucí lebkou, se kterým si rozhodně není radno zahrávat.

A jak na to zareagoval sám Kevin Feige, hlava celého Marvelu? 

Inu, během rozhovoru pro MTV News Feige Goslinga velice chválil, přičemž zároveň prohlásil, že by ho jednoho dne opravdu rád dostal do MCU. Nijak ale nenaznačil, zda by mu k nohám mohla přistát právě role známého komiksového motorkáře.

Možná je to kvůli tomu, že jistý herec už s Marvelem ohledně této role v minulosti patrně jednal. Tím byl Norman Reedus, který se především proslavil za svou ikonickou roli Daryla Dixona v seriálu The Walking Dead. K jednáním mělo dojít už minulý rok, ovšem samozřejmě stále nevíme, zda Reedus na roli skutečně kývl. Ghost Rider sice nepatřil mezi oznámené projekty Marvelu na nedávno ukončeném Comic-Conu, ale je rozhodně možné, že by mohl být jedním ze dvou neznámých filmů šesté fáze MCU, kterých bychom se měli dočkat v roce 2025. 

Verze s Nicolasem Cagem se sice pochvalných reakcí od kritiků a diváků moc nedočkala, ale film měl natolik velký komerční úspěch, že následně vznikl i druhý díl. Ten je však mnohými považován za jednu z nejhorších filmových adaptací komiksu všech dob, tudíž není divu, že posléze studio Sony filmovou sérii pohřbilo.

Slavný antihrdina se již objevil v MCU seriálu Agents of SHIELD, kde ho ztvárnil Gabriel Luna. V této verzi se však nejednalo o Johnnyho Blaze, ale o Robbieho Reyese, který byl v pořadí pátým Ghost Riderem. S Lunou měl původně vzniknout zcela nový seriál pod studiem Hulu, ale v roce 2019 byl zrušen. Kevin Feige následně prohlásil, že by raději uvítal filmový reboot, který by se tentokrát opět soustředil na Blaze.

Koho byste v roli Ghost Ridera viděli raději? Ryana Goslinga? Nebo Normana Reeduse?