Nedávno zakončený Comic-Con v San Diegu byl významnou událostí především pro MCU, protože právě na něm jsme se konečně pořádně dozvěděli, jaké další významné projekty na nás v budoucnu čekají. Pokud někdo předpokládal, že s porážkou Thanose čekala na veškeré marvelovské hrdiny už jenom těžká pohodička, byl hrubě na omylu. I přestože poslední dva Avengers snímky byly opravdu nesmírně epickou podívanou, Marvel se je v následujících letech pokusí překonat. Na Comic-Conu oficiálně pro MCU oznámil takzvanou Multiverse ságu, která se bude i nadále rozšiřovat v dalších fázích. A když už na ně přišla řeč…

Jak každý správný marvelovský fanoušek ví, celé MCU je rozdělené na několik fází. Například třetí fáze skončila snímkem Avengers: Endgame, přičemž tu čtvrtou, ve které se nacházíme nyní, započal film Black Widow. Pomalu se k nám ale blíží její konec. A následně se tak dočkáme nejenom páté, nejenom šesté, ale i sedmé fáze. Pojďme se tedy podívat na to, co všechno nás v jednotlivých fázích MCU ještě čeká. 

4. FÁZE

Black Panther: Wakanda Forever

Datum premiéry: 10. 11. 2022

Posledním filmem ze čtvrté fáze se stane pokračování Black Panthera, ve které se dočkáme příchodu Atlanťanů a nové superhrdinky jménem Ironheart. Nedávno také vyšel první oficiální trailer, na který se můžete podívat níže. 

5. FÁZE

Ant-Man and the Wasp: Quantumania

Datum premiéry: 16. 2. 2023

Třetí „sólovky“ se dočká i sympatický Ant-Man, právě tímto filmem by měla započít celá pátá fáze. Pořádně se v něm totiž představí velký padouch, který patrně po Thanosovi převezme žezlo nového arcizáporáka pro MCU. Stane se jím Kang Dobyvatel, brutální diktátor, který používá cestování v čase jako jednu ze svých zbraní. V původních komiksech se jedná o jednoho z největších záporáků Marvelu. 

Secret Invasion

Datum premiéry: Jaro 2023

Seriál, jenž bude sledovat tajemnou frakci Skrullů. Mimozemských bytostí, které infiltrují Zemi už pěknou řadu let. Primární roli bude sehrávat Nick Fury v podání Samuela L. Jacksona, přičemž bychom v seriálu měli vidět i skrullského generála Talose, který se již objevil ve snímku Captain Marvel

Strážci Galaxie Vol. 3

Datum premiéry: 4. 5. 2023

Zakončení trilogie Jamese Gunna o sympatické bandě vesmírných dobrodruhů. Třetí díl bude údajně mnohem temnější, přičemž se vší pravděpodobností v něm jeden z hrdinu zemře, podle mnohých fanoušků si tak zubatá brousí kosu na Draxe. Ve filmu se také patrně dočkáme dalšího významného padoucha z původních komiksů, tím by měl být geniální vědec High Evolutionary, který dal v komiksech zabrat i samotným Avengerům. Třetí Strážci taktéž na palubě přivítají postavu Adama Warlocka, kterého ztvární Will Poulter. 

Echo

Datum premiéry: Léto 2023

Další marvelovský seriál bude vyprávět o Maye Lopez, která je známá pod pseudonymem Echo. Ta ovládá schopnost perfektního kopírování pohybů a bojového stylu svého soupeře, což zní dělá skutečně úctyhodnou soupeřku. V původních komiksech se Echo každopádně střetne s postavami jako Daredevil, Moon Knight a některými Avengery. 

The Marvels

Datum premiéry: 27. 7. 2023

Snímek The Marvels bude pokračováním jak filmu Captain Marvel, tak i seriálu Ms. Marvel, kterému nedávno dojely všechny epizody. Opět se tak dočkáme Carol Danvers a její obdivovatelky Kamaly Khan, které budou patrně společně bojovat proti zatím neznámé hrozbě. Kromě Carol Danvers a Kamaly Khan bude ve snímku hrát velkou roli také Monica Rambeau, která se objevila nejenom jako dítě v prvním díle, ale i v seriálu WandaVision. 

Loki: Druhá řada

Datum premiéry: Léto 2023

Mezi doposud vydanými marvelovskými seriály se velké chvále těší především seriál Loki, který vypráví o stejnojmenném a milovaném MCU padouchovi. Otázkou ovšem je, co si na nás tvůrci vymyslí pro druhou řadu, které bychom se měli dočkat někdy během příštího léta. 

Blade

Datum premiéry: 2. 11. 2023

Ztvárnění slavného zabijáka upírů si můžeme pamatovat z filmů s Wesley Snipesem, jehož úbor tak trochu připomínal černoškou verzi JC Dentona z prvního Deus Ex. Už příští rok se ale dočkáme verze nové, kde slavného zabijáka nemrtvých ztvární Mahershala Ali. Ten už se ostatně mihl i v potitulkové scéně marvelovky Eternals. Samotná produkce by měla začít už během letošního léta. 

Ironheart

Datum premiéry: Podzim 2023

Další seriál bude příběhem Riri Williamsové, geniální vědkyně, která vytvoří tu nejvyvinutější a nejmodernější sadu brnění od dob Iron Mana, což z ní v podstatě dělá takovou jeho oficiální nástupkyní. Postavu ztvární herečka Dominique Thorne, která už ale bude představena ve výše zmíněném pokračování Black Panthera. Jak velkou roli ale bude ve filmu hrát, je zatím ve hvězdách. 

Agatha: Coven of Chaos

Datum premiéry: Zima 2023/2024

Agatha Harkness dostane vlastní seriál také. Kathryn Hahn se tak vrátí do své ikonické role, kterou ztvárnila v seriálu WandaVision. Hlavním scenáristou a výkonným producentem se opět stane Jac Shaefer.

Daredevil: Born Again

Datum premiéry: Jaro 2024

Ano, sympatický Matt Murdock se po cameu ve třetím Spider-Manovi oficiálně připojuje do MCU. A ano, opět ho bude hrát Charlie Cox. Daredevil: Born Again by tak měl být patrně seriálovou adaptací stejnojmenné komiksové předlohy, ve které se dočkáme nejenom Daredevilova dvojníka, ale taktéž v něm Kingpin odhalí hrdinovu pravou identitu. Je ale možné, že adaptace si určité události poupraví. Celý seriál by tak měl mít až 18 dílů. 

Captain America: New World Order

Datum premiéry: 2. 5. 2024

Kapitán America se dočká i čtvrté sólovky. Ovšem tentokrát se jeho ikonického štítu chopí Sam Wilson/Falcon, protože jak víme, Steve Rogers se v MCU odebral do důchodu. V podstatě doslova. Snímek by tak měl navázat na seriál Falcon a Winter Soldier, který na Disney+ premiéroval na jaře minulého roku. O samotném příběhu nic nevíme, nicméně do režisérského křesla má usednout Julius Onah, který je zodpovědný za snímky jako Dokonalý student a The Cloverfield Paradox.

Thunderbolts

Datum premiéry: 25. 7. 2024

Pátou fázi MCU uzavře záporácká týmovka jménem Thunderbolts. Původní komiks vyprávěl o týmu hrdinů, kteří se spojili poté, co byli Avengers oficiálně prohlášeni za mrtvé, nicméně následný zvrat odhalil, že ve skutečnosti šlo o tým superpadouchů, který se pokouší dobýt celý svět. O režii by se měl postarat Jake Schreier, tvůrce filmů jako Papírová města a Robot a Frank. Scénář zas zpracuje Eric Pearson, který napsal marvelovku Black Widow. 

6. FÁZE

Fantastická čtyřka

Datum premiéry: 7. 11. 2024

Šestou fázi MCU započne reboot Fantastické čtyřky, který snad konečně učiní slavné komiksové čtveřici na filmovém plátně spravedlnost. Předchozí pokusy totiž nebyly úplně úspěšné. Stále však nevíme, kdo přesně populární hrdiny ve filmu ztvární. Ale na to všechno je snad ještě čas… snad. 

Avengers: The Kang Dynasty

Datum premiéry: 1. 5. 2025

Ovšem pozor! Na jaře roku 2025 k nám dorazí další velkolepý snímek, který s celým MCU světem opět řádně zatřese. Tím budou další Avengers, čeká nás tak další obrovitánský crossover různých marvelovských hrdinů, kteří se budou muset postavit monumentální hrozbě. A jak je podle názvu patrné, hrdinové patrně změří síly s arcizáporákem Kangem Dobyvatelem, kterého se dočkáme už v páté fázi. Tohle ovšem bude patrně jen rozehřívací kolo, protože nějakou dobu poté k nám dorazí něco mnohem většího…

Avengers: Secret Wars

Datum premiéry: 6. 11. 2025

Ano, zdá se to neuvěřitelné, ale v roce 2025 se dočkáme hned dvou filmů o Avengerech. Secret Wars bude zakončením šesté fáze MCU. A pokud znáte původní komiksovou předlohu, tak víte, že to bude zakončení jaksepatří epické. V ní mimozemská entita jménem Beyonder přemístí členy Avengers, X-Meny, Fantastickou čtyřku a další superhrdiny a superpadouchy na planetu Battleworld, kde mají svést bitvy obrovitánských rozměrů. Zdá se ale, že místo Beyodera bude za nitky tahat právě výše zmíněný Kang Dobyvatel, který po Thanosovi převezme otěže primárního MCU záporáka. Podle nejnovějších informací ale bratři Russoové, kteří jsou zodpovědní za Infinity War a Endgame, oba nadcházející Avengers filmy nenatočí. A to i přestože se jednalo o jejich vysněný projekt. 

Nutno také dodat, že kromě Avengers a Fantastické čtyřky se v šesté fázi dočkáme ještě dvou dalších filmů, ale o těch zatím žádné informace nemáme. 

V roce 2026 by pak měla začít sedmá fáze, ovšem jelikož je od nás ještě na míle vzdálená, podrobné informace o ní samozřejmě nemáme.

Co na jednotlivé projekty říkáte? A na který z nich se nejvíce těšíte?