HBO Max je ode dneška konečně i u nás. A pokud na něm vyhlížíte nějaké žhavé novinky, tak by vás možná mohl zaujmout oficiální trailer na nadcházející akční seriál DMZ, na který se můžete podívat výše. Seriál vychází podle stejnojmenné komiksové předlohy od Briana Wooda a Riccarda Burchielliho. Příběh bude zasazený v blízké budoucnosti, ve které jsou Spojené státy naprosto zpustošené druhou občanskou válkou. Seriál tak bude sledovat osudy medičky jménem Alma (Rosario Dawson), která se vydává do New Yorku, aby kdesi v Manhattanu nalezla svého malého syna, který se jí ztratil během evakuace města. Z New Yorku se však už stalo místo plné rozpadajících se budov, které je již zarostlé rostlinami. Zcela opuštěné však není. 

Ve městě se totiž nachází několik ozbrojených a nebezpečných frakcí, které proti sobě válčí. Mezi těmito skupinami proslul především gang mocného a nelítostného Parca Delgada (Benjamin Bratt), který svému rajónu především vládne skrze strach. Dostal se tak k moci ve chvíli, kdy se z města stala demilitarizovaná zóna, v níž následně propukl chaos. Alma se tak pokusí nezaplést se do oné války gangů, nicméně se ukáže, že tak snadné to rozhodně nebude. Největší překážkou pro ni bude bezpochyby výše zmíněný Parco Delgado, nicméně Alma je pro záchranu svého syna ochotná bojovat do posledního dechu. 

Čtyřdílný seriál si vzala na starost americká filmařka Ava DuVernay, která se chopí role jak režisérky první epizody, tak i výkonné producentky. Je mimo jiné i tvůrkyní působivého seriálu Když nás vidí, který vyšel v roce 2019. Zbylé tři epizody natočí filmařský veterán Ernest R. Dickerson, jenž se podílel na tvorbě legendárních seriálů jako The Wire, Dexter a The Walking Dead. O scénář se postaral Roberto Patino, který se zas podílel na tvorbě seriálů jako Zákon gangu a Westworld.

V DMZ se také představí herci jako Hoon Lee, Freddy Miyares, Jordan Preston Carter, Venus Ariel, Rutina Wesley, Nora Dunn, Jade Wu, Rey Gallegos, Mamie Gummer, Agam Darshi, Juani FelizHenry G. Sanders.

Oficiální premiéra je na HBO Max stanovená na 17. 3. 2022.