Před pár týdny se s námi Netflix podělil o krátkou upoutávku na švédskou minisérii Ronja, dcera loupežníka, která bude adaptací stejnojmenné knihy od Astrid Lindgrenové. Nyní nám streamovací služba nadělila plnohodnotný oficiální trailer, který nám toho ukáže už trochu víc. Podívat se na něj můžete výše.

Sledovat tak budeme dobrodružství dívky jménem Ronja (Kerstin Linden), která vyrůstala u skupiny lupičů na středověkém skandinávském hradě. Následně začne na vlastní pěst objevovat tajemnou krásu okolního lesa, který je místem jak magie a podivuhodných tvorů, tak i nejrůznějšího nebezpečí. Nejnovější trailer nám ukáže i zbytek loupežnické bandy, především se v něm ale ukáže Birk (Jack Bergenholtz Henriksson), chlapec z konkurenční loupežnické skupiny, se kterým se Ronja seznámí. To celé ale předznamená začátek temného rodinného sporu.

Mezi další známé adaptace původní předlohy patří film z roku 1984, který natočil Tage Danielsson, a pak ještě anime seriál z roku 2014, o nějž se postaralo světoznámé studio Ghibli. Nadcházející švédská verze od Netflixu bude obsahovat 6 epizod. 

Hlavním scenáristou se stal Hans Rosenfeldt, kterému vděčíme za vznik vynikajícího krimi seriálu Most (2011). O režii se postarala německá filmařka Lisa James Larsson (Britannia).

Dále se v minisérii objeví hvězdy jako Christopher Wagelin, Krista Kosonen, Johan Ulveson, Sverrir Gudnason, Maria Nohra, Kim Kold, Lancelot Ncube, Vera Vitali, Joakim Nätterqvist a Björn Elgerd.

První část bude na Netflixu premiérovat již 28. 3. 2024, druhá pak o nějaký čas později.