Nakladatelství Fantom Print vydává asi nejvíce space oper ze všech českých vydavatelství, o tom není pochyb. Naposledy jste mohli zaznamenat například čtvrtý díl série Centrální impérium s podtitulem Odkaz Protektorů, který vyšel v půlce letošního srpna/augusta. Teď však opusťme Jana Kotouče a jeho sérii Centrální impérium a podívejme se na novinku, se kterou Fantom Print přišel před pár dny.

Přečtěte si také: Čtvrtý díl space opery Centrální impérium vyjde pouhé dva měsíce po předchozím

Ve čtvrtek 8. října/októbra vyšel první díl ze série Expanze s názvem Nové hranice. Za touto sérií stojí americký autor a letecký inženýr Joshua Dalzelle, jenž má na svém kontě okolo 26 knih. U nás však zatím vyšla jen jeho sci-fi trilogie Černá flotila, která byla českými čtenáři přijata velmi kladně. Jak si ale povede nová série?

Pokud nevíte, co od takové klasické space opery čekat, prozradíme vám, že nás opět čeká příběh na pozadí nějaké velké mezigalaktické války: „Válka s Fágy byla pro terranskou konfederaci zničující. Přestože byl hrozivý nepřítel zničen, lidstvo klid nenašlo. Politické aliance se hroutí a mocné flotily jsou v troskách. Ani po naprostém vítězství není co slavit.

Brzy však zjišťujeme, že máme i další mimozemské sousedy… kteří konflikt s velkým zájmem sledovali. Jedna rasa přijde s nabídkou přátelství a spojenectví, ale lidstvo je příliš unavené a nedůvěřivé, protože náš první kontakt s mimozemšťany málem skončil naším úplným vyhlazením.

Než se popel války stihne usadit, kapitán Celesta Wrightová je vyslána do Pohraničí, aby s malou bojovou skupinou prozkoumala tajemný signál, zatímco Konfederace se ze všech sil snaží nerozpadnout na kusy. Partnerství s cizí rasou by mohlo obnovu urychlit, ale jejich nabídka je až příliš dobrá. Může si lidstvo dovolit další boj s mimozemšťany jen krátce poté, co skončila nejkrvavější válka, jakou jsme kdy vedli?“

Pokud vám ani tato pořádná anotace nestačí, Fantom Print má pro zájemce samozřejmě ukázku a jak je u tohoto vydavatele zvykem, je pořádně štědrá, přesněji řečeno obsahuje 71 stran, což je skoro třetina celé knihy. Jak již bylo řečeno, kniha Expanze 1: Nové hranice již vyšla, takže už ji můžete zakoupit.