Před týdnem na HBO Max konečně premiérovala první epizoda seriálu Rod draka, který slouží jako prequel na slavnou Hru o trůny. A zdá se, že start to byl opravdu jaksepatří parádní. Nějakou dobu po premiéře si dokonce první díl pustilo tolik předplatitelů, že celá streamovací platforma byla přetížená. Momentálně tak epizodu 1 zhlédlo už více než 20 milionů lidí, což je pro službu naprosto fantastické číslo. Jedná se totiž o největší publikum ze všech nových původních seriálů v historii HBO. Samotné reakce od kritiků a diváků také nepatří k nejhorším, mnozí tak začínají věřit, že se seriál vrátí ke kvalitám prvních sezón Hry o trůny. Nedávná velká novinka tak asi jen těžko někoho překvapí. Rod draka už dostal oficiálně zelenou k natočení druhé řady. 

To je rozhodně fantastická zpráva i pro samotné tvůrce, protože ti už od konce jara pracují na scénáři. Pokud by vše šlo dobře, produkce druhé série by mohla začít ještě letos, respektive někdy na konci podzimu, případně na začátku zimy. Zamrzet ale může fakt, že produkce první řady trvala celých 11 měsíců. Tudíž pokud na tom bude podobně i řada druhá, tak bychom se jí mohli dočkat až někdy v roce 2024. Ale to ještě uvidíme.

Je samozřejmě otázkou, nakolik dobře si seriál povede v následujících týdnech, kdy budou premiérovat další epizody. Ale začal rozhodně skvěle, tak se necháme překvapit. Tvůrcem celého seriálu je Ryan J. Condal, který se s Miguelem Sapochnikem postaral o scénář. Sapochnik, veterán z původního seriálu, si taktéž zrežíroval několik dílů.

Líbila se vám první epizoda?