HBO zveřejnilo oficiální teaser nadcházejícího dokumentu o legendární zpěvačce Tině Turner. O této rockové ikoně už v minulosti vzniklo několik biografií, které nějakým způsobem mapovaly její kariéru. Příkladem může být kniha I, Tina (1986) od Kurta Lodera nebo její filmová adaptace z roku 1993, za níž stojí Brian Gibson. Chystaná autobiografie Tina je však první autorizovaný projekt, jenž za účasti hlavní představitelky čerpá z bohatství dosud nevídaných záběrů zachycujících 60 let jejího života, zvukových pásek, osobních fotografií a unikátních rozhovorů.

„Jsem dívka z bavlněného pole, která se povznesla nad všechny strasti a chyby,“ zaznívá v prvních ukázkách. Turner poprvé přičichla ke slávě v šedesátých a sedmdesátých letech minulého století, kdy vystupovala po boku svého tehdejšího manžela Ikeho Turnera. Mimo jeviště bylo partnerství násilné. I když zpočátku nebyl rozsah brutality a zneužívání s ohledem na Ikeho extravagantní způsob života, alkoholovou a drogovou závislost příliš znám, po rozvodu v roce 1978 Tina konečně začala veřejně mluvit o svých zkušenostech. 

Přečtěte si také: Ikonické hity bratří Gibbů alias Bee Gees se znovu rozezní v novém dokumentu od HBO

Dokument Tina bude prominentně představovat období oživení zpěvaččiny sólové kariéry v 80. letech, jenž odráží novou kapitolu slávy, která postupně přešla i do světa filmu. Zásadním zlomem je ale rok 1984, kdy vychází velice úspěšné album s názvem Private Dancer. Turner s jeho vydáním změnila nejen svůj hudební styl, ale mění také samotný vzhled a stává se sex-symbolem. Autobiografický počin od oscarových režisérů Daniela Lindsaye a T.J. Martina tak slibuje především intimní a svěží pohled na notoricky známou ikonu s charakteristickým chraplavým hlasem.

A kdy se toho všeho dočkají fanoušci? Dokumentární snímek Tina se objeví na kartě HBO Max přesně 27. března 2021. V téměř dvouhodinové stopáži promluví také Angela Bassett, Oprah Winfrey, filmový kritik Kurt Loder, dramatička Katori Hall a Tinin současný manžel Erwin Bach.