Jedna z nejvýznamnějších hudebních skupin minulého století se dočká pozornosti v novém dokumentu od HBO nesoucí název The Bee Gees: How Can You Mend a Broken Heart. Fanoušci ikonických muzikantů, kteří od 50. let 20. století balancovali na hranici popu, rocku a diska, se snímku dočkají v první polovině prosince.

Historie Bee Gees, legendární britské hudební skupiny, již tvořila trojice bratří Gibbů (Barry, Robin a Maurice), se otiskne do téměř dvouhodinového dokumentárního filmu z dílny HBO. Za jeho zrodem stojí americký režisér Frank Marshall, který na svém projektu spolupracoval právě s Barrym Gibbem, posledním žijícím z trojice bratří, díky čemuž získal práva na použití archivních záběrů, a především původních skladeb populárního boy bandu.

Přečtěte si také: Hvězdný obraz Davida Bowieho alias Ziggyho Stardusta míří na VOD

„Když máte zpívající bratry, je to jako vlastnit nástroj, který si nikdo jiný nemůže koupit,“ říká v traileru Noel Gallagher ze skupiny Oasis, jehož hlas v komentářích významných muzikantů nezazní jako jediný. Spolu s ním se totiž v rozhovorech o historii Bee Gees vyjádří kromě jednoho z hlavních představitelů i další slavné osobnosti z hudebního světa. Divákům se tak na obrazovkách objeví například Nick Jonas, Chris Martin nebo Justin Timberlake.

Počátky hvězdné kariéry v Manchesteru, nahrávací studia, ale i vyprodané stadiony během světových turné – to vše dokumentární snímek The Bee Gees: How Can You Mend a Broken Heart zmapuje již 12. prosince 2020 na HBO Max, a to za hudebního doprovodu ikonických hitů skupiny Bee Gees.