Už nějakou dobu víme, že příští film Christophera Nolana se vrátí do období druhé světové války. Tentokrát nás však nečeká žádná dramatická vojenská evakuace, ale nahlédnutí do života člověka, který je zodpovědný za výrobu nejničivější zbraně v historii lidstva. Film Oppenheimer se zaměří na teoretického fyzika J. Roberta Oppenheimera, kterého v hlavní roli ztvární Cillian Murphy. A přednedávnem vyšla informace, že se k němu připojí dvě další sympatické hvězdy. Jmenovitě Robert Downey Jr. a Matt Damon

Zatím však ještě nevíme, koho přesně si tahle herecká dvojka zahraje. Pro Damona to bude jeho druhá spolupráce s Nolanem, poprvé spolu makali v roce 2014 na epické sci-fi Interstellar, kde ztvárnil doktora Manna. Downey junior však se slavným režisérem spojí síly zcela poprvé. Podobně tomu je i u Emily Blunt, která by si údajně měla zahrát Oppenheimerovu ženu Katherine. Takže pokud vás životopisné drama o životě teoretického fyzika příliš neláká, přítomnost všech těchto herců vás možná donutí svůj názor přehodnotit. Od dob snímku Insomnia se bude jednat o první Nolanův film, který (po neshodě s naložením s filmem Tenet) nebude mít pod palcem studio Warner Bros.. Tentokrát se distribuce ujme studio Universal, se kterým Nolan vypracoval smlouvu, v níž nastínil veškeré své specifické požadavky pro výrobu a distribuci filmu. 

Nolan z velké části vycházel podle knihy American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer od Kaie Birda a Martina J. Sherwina. Pokud do produkce nevletí nějaký malér, měli bychom se filmu dočkat 21. 7. 2023.