Pokud bratři Joel a Ethan Coenovi oznámí nový snímek, tak by každý správný filmový fanda měl vždy zbystřit. Tentokrát však bude slavné bratrské duo, které nám nadělilo snímky jako Fargo (1996), The Big Lebowski (1998) a Tahle země není pro starý (2007), pracovat odděleně. Nový film totiž chystá pouze Ethan Coen, přičemž bychom se ho měli dočkat už letos.

Jeho road movie komedie jménem Drive-Away Dolls totiž konečně zná oficiální datum premiéry, snímek k nám dorazí již 22. 9. 2023. Těšit se můžeme na příběh svobody si cenící Jamie a vzorňačky Marian, dvou mladých žen a kamarádek, které se vydávají na road trip do Tallahassee. Během jejich divoké jízdy následně narazí na skupinu poněkud nešikovných zločinců, kteří jejich cestu krapet zkomplikují. Snímek vzniká podle scénáře, který Coen sepsal společně se svou ženou Tricií Cooke

Určitě potěší také zpráva, že ve snímku se objeví i momentální seriálový miláček Pedro Pascal, který letos zazářil jak ve veleúspěšné sérii The Last of Us od HBO, tak i ve třetí a momentálně běžící řadě Mandaloriana. Zatím však není známo, koho přesně si ve filmu zahraje, ale samozřejmě si vroucně přejeme, aby šlo o jednu z primárních rolí!

Už od minulého léta máme na palubě také hvězdy, které ztvární výše zmíněné hrdinky příběhu. Těšit se tak můžeme na Margaret Qualley (Death Note, Tentokrát v Hollywoodu) a Geraldine Viswanathan (Nebe s.r.o., Špatné vychování).

Obě hrdinky by měly během své cesty zavítat také do nejrůznějších barů, přičemž se budou střetávat s všemožnými zvláštnostmi, které bros Coenos do svých filmů rádi přidávají. Kromě zmíněných zločinců bude v příběhu hrát roli například také jakýsi hanebný senátor a dokonce i useknutá hlava v krabici na klobouky. Ano, zní to strašně coenovsky. 

O snímek se starají společnosti Focus Features a Working Title, přičemž v blízké době bychom se snad mohli dočkat i nějakého toho oficiálního traileru. Ethan Coen před lety oznámil, že s filmovým světem končí, aby se mohl naplno věnovat psaní divadelních her. Ale jsme moc rádi, že si to nakonec rozmyslel.

Ve snímku se dále objeví také herci jako Beanie Feldstein, Joey Slotnick, Bill Camp, Colman Domingo, Annie Gonzalez, Angelo Maldonado Jr., Finn David a Matt Damon.