Rozhodně se nedá říct, že by se legendární Ridley Scott v poslední době flákal. Kromě produkování několika velkofilmů, přičemž jeden z nich je i nový Vetřelec od Fedeho Álvareze, se naplno věnuje i výrobě svého nadcházejícího snímku jménem Napoleon, ve kterém si hlavní roli francouzského vojevůdce zahraje Joaquin Phoenix. Scott však zároveň pracuje na dalším velkofilmu.

A tím bude pokračování slavného Gladiátora, který v roce 2001 vyhrál hned 5 Oscarů, včetně toho za Nejlepší film roku. V jaké fázi se ale momentálně film nachází? Inu, scénář už by měl být přes rok dokončený, výše zmíněný Napoleon se navíc už momentálně nachází v postprodukci, tudíž Scott může druhému Gladiátorovi věnovat více času. Podle nedávných zpráv vyšlo najevo, že Scott se momentálně poohlíží po hercích, kteří by v připravovaném snímku ztvárnili hlavní role. 

I přes události, ke kterým došlo v prvním díle, by Gladiátor 2 měl být plnohodnotným sequelem. V roce 2021 to vypadalo, že hlavní příběh se měl údajně odehrávat přibližně 30 let po událostech prvního filmu, přičemž hlavním hrdinou by tentokrát měl být mladý Lucius, Commodův synovec, kterého v prvním díle ztvárnil Spencer Treat Clark. Ale kdo ví, zda od té doby nedošlo k nějakým změnám. Údajně by se měla vrátit také Connie Nielsen, která ztvárnila Lucillu, Commodovu matku. Zda se ale vrátí i sám Russell Crowe jako hrdina Maximus, je však nakonec zatím ve hvězdách.

Natáčení by mělo patrně odstartovat někdy během letošního května. Do té doby bychom se snad mohli dočkat dalších informací. I přestože se ale bude jednat o pokračování Gladiátora, Ridley Scott už před rokem uvedl, že na gladiátorské zápasy se tentokrát zaměřovat nebude. Tudíž lze očekávat, že snímek dostane i jiný název. 

Pokud by se mělo skutečně začít natáčet na konci letošního jara, znamenalo by to, že filmu bychom se mohli odhadem dočkat až někdy na konci roku 2024. V následujících měsících každopádně uvidíme, jakým směrem se celý projekt posune dál.

Ocenili byste další díl Gladiátora?