Ještě před rokem by mnohé z nás myšlenka na režisérskou verzi nové akční sci-fi Rebel Moon od Zacka Snydera těšila. Když ale těsně před loňskými Vánoci premiérovala na Netflixu první část, ze které vyšel jeden z nejhorších snímků roku, rázem ona natěšenost přešla. S režisérskými verzemi se každopádně stále počítá.

A nyní už víme, kdy přesně se jich na streamovací službě dočkáme. Oba dva tituly, které mají být oproti původním verzím „krvavější a víc sexy“, budou premiérovat 2. 8. 2024.

Režisérské verze také mění svůj podtitul. První část se bude nazývat Rebel Moon - Chapter One: Chalice of Blood, druhá zas Chapter Two: Curse of Forgiveness. Snyder odhalil, že režisérské verze přidají asi další hodinu nového obsahu, podle něho by se také měla nést ve stejném duchu jako jeho čtyřhodinová Liga spravedlnosti (2021). 

Zda to nějak zásadně zlepší kvalitu obou dvou filmů, se holt necháme překvapit. Ještě před rokem Snyder tvrdil, že režisérská verze bude působit jako úplně jiný film, který se odehrává v jiném univerzu.

Pokud jste tudíž snímek ještě neviděli a chcete mu dát šanci ve „vylepšeném“ kabátku, těšit se můžete na příběh Kory (Sofia Boutella), která bude muset zachránit mírumilovnou měsíční kolonii Vedlt před silami mocného a zlého impéria. Kora a její přátelé z měsíce se proto musí vydat na další planety, aby našli ty nejlepší spojence, kteří by jim v nadcházející bitvě pomohli. Obě dvě části se dočkaly především negativních reakcí jak od kritiků, tak i od diváků. 

Snyder se postaral o režii a scénář, na němž ještě pracovali Shay Hatten a Kurt Johnstad.

Dále hrají Charlie Hunnam, Jena Malone, Corey Stoll, Cary Elwes, Michiel Huisman, Alfonso Herrera, Djimon Hounsou, Ed Skrein, Du-na Bae, Ray Fisher a další.