Už nějaký čas víme, že režisér Ridley Scott, který letos uvede své pokračování Gladiátora, připravuje také režisérskou verzi loňského Napoleona. Ještě před několika týdny to vypadalo, že bychom se jí mohli dočkat až někdy během podzimu, ale nakonec tomu tak nebude.

Služba Apple TV+ už režisérský sestřih konečně zveřejnila, předplatitelé si tudíž mohou na platformě pustit verzi, která nakonec nabídne až 48 minut navíc. Diváci se tudíž mohou těšit na podívanou, která je skoro 3 a půl hodiny dlouhá. Zároveň máme na světě také nový trailer, který si můžete pustit výše. Nový obsah tak například nabídne více scén mezi Napoleonem (Joaquin Phoenix) a Josefínou (Vanessa Kirby) a sekvence z bitvy u Marenga. Chystaný sestřih má nepřekvapivě kvůli násilí, sexuálnímu obsahu a vulgarismu rating R, tedy mládeži nepřístupný.

Scott se dokonce nechal slyšet, že by mohl pro Apple dokončit i čtyřhodinový sestřih, ale kdo ví, zda o něj bude mít společnost zájem. Je také otázkou, zda režisérská verze krapet napraví poměrně rozporuplnou reputaci filmu.

Opět stojí za připomenutí, že už se to stalo o Scottova historického eposu Království nebeské (2005), jehož režisérská verze se dočkala mnohem pozitivnějších reakcí. Tak doufejme, že nový sestřih skutečně filmu pomůže.

O režii Napoleona se postaral Scott, scénář zas zpracoval David Scarpa (Všechny prachy světa). Dále hrají Benjamin Chivers, Ludivine Sagnier, Ian McNeice, Matthew Needham, Ben Miles, Paul Rhys, Youssef Kerkour a Scott Handy.