Úspěšný John Wick: Kapitola 4 měl sice skoro tříhodinovou stopáž, ale i tak to pro některé z nás při sledování uteklo jako voda. Pokud jste si ale přáli, aby snímek trval ještě o něco déle, tak pro vás máme skvělou zprávu. Režisér Chad Stahelski oznámil, že čtvrtý díl se dočká režisérské verze, na které momentálně pracuje. Ta bude obsahovat asi 10-15 minut navíc, těšit se tak můžeme na řadu scén, které se do původní verze nakonec nedostaly.

Podle režiséra museli v postprodukci nakonec vystřihnout pořádný kus dějové sekvence z Berlína, dále také postavu jménem The Frau, která měla mít s Johnem (Keanu Reeves) jakousi vtipnou scénu, a i další interakce mezi Johnem a zabijáckým Stopařem (Shamier Anderson). To vše by nám snad měla ukázat připravovaná režisérská verze, ve které samozřejmě nebude chybět další nálož akce. Stahelski uvedl, že tyto sekvence byly z původní verze vystřiženy proto, aby příliš nebrzdily tempo filmu, který byl už tak poměrně dost dlouhý. 

Přidaný obsah ale podle něho rozhodně stojí za zhlédnutí, protože tak budeme opět svědky parádní bojové choreografie, kterou se celá filmová série proslavila. Čtvrtý díl nedávno v kinech skončil a zamířil na placené VOD služby. V kinosálech si ale snímek vedl opravdu velice slušně, celosvětově se mu podařilo utržit přes 432 milionů dolarů, což z něho dělá komerčně nejúspěšnější díl z celé série. Není tudíž divu, že studio Lionsgate bude chtít ve značce i nadále pokračovat.

V budoucnu bychom se měli dočkat také dílu pátého, ale u toho si vroucně přejeme, aby se jednalo jen o nějaký prequel či interquel, přímé pokračování se nám nezdá jako rozumná cesta kupředu. Příští rok k nám také dorazí první filmový spin-off jménem Ballerina s Anou de Armas v hlavní roli, kde se John Wick objeví také. Sám Stahelski navíc odhalil, že některé sekvence z filmu už měl možnost zhlédnout. A zdá se, že je s nimi velice spokojený. 

Do zabijáckého univerza Johna Wicka se každopádně vrátíme ještě letos. Už 22. 9. 2023 by měla na stanici Peacock premiérovat první epizoda prequelového seriálu The Continental, ve kterém se hlavními postavami stanou mladší verze Winstona Scotta (Colin Woodell) a Charona (Ayomide Adegun). Co se chystané režisérské verze pro čtvrtý díl týče, zatím bohužel nevíme, kdy přesně k nám dorazí.

Pokud vás zajímá potenciální budoucnost celé značky, níže se můžete podívat na naše video.