Hráli jste GTA: San Andreas? A pamatujete si na ty sanitní vozy, které mnohdy svou zběsilou jízdou zabily víc lidí, než kolik jich měly zachránit? Tak něco podobného nás možná čeká v nadcházejícím snímku režiséra Michaela Baye, který ponese název Ambulance. Jedná se o americký remake stejnojmenného dánského filmu z roku 2005 od Lauritse Munch-Petersena. Bude to film s opravdu vysokým rozpočtem, což zrovna u Michaele Baye, otce hraných Transformers, není žádným překvapením. Trailer nám totiž slibuje jednu nadupanou akční sekvenci za druhou. 

Děj se bude odehrávat během jednoho jediného dne v Los Angeles, kde se jistý bezradný muž (Yahya Abdul-Mateen II) zoufale snaží sehnat 231 tisíc dolarů, aby mohl své ženě, kterou stihla velice závažná choroba, zajistit operaci. Nakonec se obrátí na svého loupeživého kamaráda (Jake Gyllenhaal), který ho přemluví k velké bankovní loupeži. Ta by mu totiž zajistila krásných 32 milionů dolarů. Pochopitelně ale vše neproběhne podle plánu, přičemž následně jsou nuceni jet pryč se sanitkou, která veze pryč policistu, jehož v bance postřelili. Mateenův charakter se tak postaví před obtížné rozhodnutí – buď zachrání život své ženě, nebo život umírajícího muže, kterého postřelili. 

Zajímavé je, že to bude podruhé, co Gyllenhaala uvidíme hrát jednu z hlavních rolí v americkém remaku dánského thrilleru. Před nedávnem totiž vyšel americký film Viník, který je zas USA verzí dánského filmu Tísňové volání, ve které se operátor tísňové linky snaží zachránit život volající ženě. Oproti původnímu filmu však americká verze příliš velký úspěch mezi kritiky neslavila, tak uvidíme, zda to zde bude lepší. Filmu se dočkáme 17. 2. 2022.