Mezi nejlepší horory letoška patří zcela bezpochyby hrůzostrašný Barbar, kde se v hlavních rolích představila trojce Georgina Campbell, Bill Skarsgård a Justin Long. O scénář a režii se postaral herec Zach Cregger, který je patrně velkým obdivovatelem režiséra Jamese Gunna, jenž se nedávno stal jedním ze dvou šéfů filmového DC. V rámci toho se tak nechal slyšet, že by pod jeho dohledem velice rád natočil svůj film z batmanovského univerza, ke kterému už dokonce napsal kompletní scénář. V rozhovoru pro Discussing Film tak filmař prohlásil následující:

,,Kdyby mi zavolali, zda bych to nechtěl udělat, všeho bych zanechal a šel bych ten film okamžitě natočit. Je to moje nejoblíbenější věc, kterou jsem kdy napsal. Moc se mi to líbí a strašně toužím to vytvořit. S Jamesem Gunnem jsem nikdy nemluvil. Neznám ho, ale určitě bych se s ním rád setkal a pohovořil si s ním o tom. Kdo ví.

,,Nejsem moc velký fanda superhrdinů. Ale prostě jsem nemohl přestat přemýšlet o tomhle jistém příběhu, který má něco společného se světem Batmana. A tak jsem se rozhodl to sepsat, nyní tím jsem úplně posedlý.“

James Gunn se do své nové pozice šéfa DC Films dostal relativně nedávno, tudíž má momentálně plné ruce práce s jinými starostmi. Ale kdo ví, je rozhodně možné, že se v budoucnu s Creggerem skutečně setká, aby probrali možnou spolupráci. Cregger neprozradil, o čem by jeho batmanovský snímek byl, ale pokud se bude jednat o minimálně natolik kvalitní podívanou, kterou byl i jeho Barbar, tak se rozhodně máme na co těšit. Režisér taktéž odhalil, že připravuje ještě další hororový projekt, který má být mnohem divnější a ambicióznější než zmínění Barbar.

Warner Bros. Discovery má v současné době ve vývoji několik batmanovských projektů, většina z nich souvisí s verzí od Matta Reevese, kde netopýřího ochránce Gothamu ztvárňuje Robert Pattinson. Reeves tak momentálně spolu s Mattsonem Tomlinem pracuje na scénáři k druhému dílu letošního Batmana, plus již v únoru příštího roku odstartuje produkce seriálového spin-offu o Penguinovi, kterého opět ztvární Colin Farrell. Dále se také můžeme těšit na seriál Arkham Asylum, na který dohlíží Antonio Campos. Oba seriály by tak měly eventuálně premiérovat na HBO Max. 

Samozřejmě je ale otázkou, zda o Creggerovu verzi bude stát i samo studio Warner Bros. Discovery, jež nemilosrdně likviduje projekty, které podle něho „nefungují.“ To vše ukáže teprve čas.

Pokud jste ještě režisérova Barbara neviděli, snímek je již dostupný na Disney+. Níže se můžete podívat na oficiální trailer, ale jinak si o filmu už nic dalšího nezjišťuje, ať si nezkazíte překvapení!