Minulý rok vešel do kin snímek Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství, třetí díl z původně plánované pětidílné ságy, která vychází z kouzelnického světa Harryho Pottera od J. K. Rowlingové. Film ale příliš velký úspěch neslavil, přijetí diváků a kritiků nebylo kdovíjak pozitivní, přičemž ani tržby nebyly dobré. Z rozpočtu 200 milionů dolarů nakonec film utržil jen něco málo přes 407 mega, což asi zdaleka neodpovídalo představám studia Warner Bros. Discovery.

Vyvstala tak otázka, zda se Warneři nakonec na celou značku nevykašlou a dalšímu dílu už zelenou nedají. K ničemu takovému zatím stále ještě oficiálně nedošlo, ale jelikož byl letos na jaře oznámen seriálový reboot Harryho Pottera, asi si lze poskládat dohromady, že Warneři Fantastická zvířata v tichosti sešoupli pryč z předních pozic žebříčku svých priorit a momentálně s nimi nehodlají nic dělat. Alespoň prozatím.

To v podstatě nedávno potvrdil i režisér David Yates, který natočil všechny snímky ze známého kouzelnického světa od dob filmové adaptace Fénixova řádu (2007), tudíž i všechny tři díly Fantastických zvířat. Ten v podcastu Inside Total Film uvedl, že Warneři čtvrtý díl momentálně aktivně nevyvíjí a celá značka tak dostala stopku.

Zajímavé také je, že onen plán natočit až pět dílů byl překvapující nejenom pro něho, ale i pro mnohé představitele zmíněného studia. Rowlingová to údajně jen tak oznámila během jisté tiskovky, čímž však tvůrce, kteří na sérii pracovali a dohlíželi na její tvorbu, zaskočila. Yates a filmový štáb, který na sérii pracoval, je však na třetí díl velice pyšný, ale podle jeho slov už potřebovali nějakou tu přestávku.

Dále režisér také uvedl, že i přestože Fantastický zvířata 4 momentálně v plánu nejsou, je si jistý, že se k nim jednoho dne vrátí. Prostě si akorát dávají takovou příjemnou pauzu. Úplně si nejsme jistí, co ho k tomuto názoru vede, ale holt se necháme překvapit. 

Ať už to s Fantastickými zvířaty dopadne jakkoliv, v následujících letech bychom každopádně s dalším dílem počítat neměli.

Warneři se budou především věnovat výrobě zmíněného seriálového rebootu, který uvede streamovací služba Max. Ten je však ještě ve velice brzkých fázích vývoje, tudíž i zde se budeme muset obrnit trpělivostí.