I po celém jednom desetiletí a něco patří král popu Michael Jackson mezi nejmilovanější zpěváky všech dob. Je nutné si ale připomenout, že se kolem něho točily i jisté kauzičky, které se týkaly především sexuálního obtěžování malých dětí. Přesně o tom taktéž pojednává dokument Leaving Neverland z roku 2019, v němž vyprávějí svůj příběh dva muži, kteří se slavným zpěvákem během svých dětských let patrně neměli úplně nejlepší zkušenost. Kontroverzní dokument natočil britský filmař Dan Reed, který očividně žádným velkým Jacksonovým fanouškem není.

A i přestože dokument byl mnohými chválen, zároveň se dočkal tvrdé kritiky jak od Jackson Estate, tak i od mnohých dlouholetých fanoušků, kteří tvrdí, že Jackson nikdy nikoho sexuálně neobtěžoval, přičemž dokument pouze záměrně lže. A jak už nějaký ten čas víme, momentálně je v přípravě životopisný snímek jménem Michael, který bude vyprávět o zpěvákově životě a kariéře. Co si ale o tvorbě filmu myslí sám Dan Reed? Inu, samozřejmě vůbec nic dobrého. 

Reed nedávno dal skrze The Guardian jasně najevo, že tvorbu nadcházejícího životopisného filmu rozhodně neschvaluje. Podle něho bude glorifikovat muže, který se v minulosti dopustil sexuálního obtěžování. Přesněji tak prohlásil následující:

,,O zrušení tohoto filmu, který bude oslavovat muže, jenž znásilňoval děti, nikdo nemluví. Proto se filmařů ptám… Jak vyobrazíte okamžik, kdy Jackson, dospělý třicátník, chytne dítě za ruku a odvede si ho do ložnice? Jak popíšete, co se stane dál? Tím, že obcházíte otázku Jacksonovy záliby ve spaní s mladými chlapci, vysíláte zprávu milionům obětí dětského sexuálního zneužívání. Onou zprávou je, že pokud je pedofil dostatečně bohatý a populární, společnost mu odpustí.“

Tvůrci se k Reedově vyjádření zatím nevyjádřili, ovšem nedávno vyšlo najevo, že chystaný životopisný snímek se údajně nebude ostýchat zahrnout i některé „kontroverznější“ události z Jacksonova života, nicméně není známo, co přesně mají filmaři na mysli. Zpěváka si ve filmu každopádně zahraje jeho synovec Jaafar Jackson, který je zároveň synem Jermainea Jacksona, jednoho ze členů slavné hudební skupiny The Jackson 5.

Film by měl natočit Antoine Fuqua, který stojí za známými snímky jako Training Day (2001), Král Artuš (2004), Equalizer (2014) a Osvobození (2022).

O scénář k filmu se stará John Logan, který v minulosti pracoval na známých snímcích jako Gladiátor, Poslední samuraj, Skyfall a Spectre. Natáčení začne ještě letos, ovšem zatím není známo, kdy přesně se filmu dočkáme.