Talentovaný řecký režisér Yorgos Lanthimos nelení. Po úspěchu loňských Chudáčků uvede už letos svůj nový film jménem Milé laskavosti, který už někteří vyvolení měli možnost zhlédnout na letošním filmovém festivalu v Cannes.

Už nějaký čas ale také víme, že filmař si již brousí zuby na další celovečerák. Tím bude snímek jménem Bugonia, který má být v podstatě remakem korejské černé komedie Save the Green Planet! (2003). A už se nám začíná formovat i obsazení.

Asi nikoho nepřekvapí, že v jedné z hlavních rolí se objeví Emma Stone, hvězda z výše uvedených Chudáčků, kterou už můžeme považovat za takovou Lanthimosovu dvorní herečku. Dále se k ní přidá i sympatický Jesse Plemons (Občanská válka), jehož uvidíme i v režisérových Milých laskavostech. 

První klapka by měla padnout letos v červenci, přičemž natáčení by mělo probíhat v New Yorku a ve Velké Británii. Příběh původního korejského filmu se točí kolem mladíka, který v poslední době příliš štěstí v životě neměl. Začne se ale domnívat, že na planetu Zemi zaútočí mimozemští vetřelci ze souhvězdí Andromeda. A že jedině on dokáže lidstvo zachránit.

S pomocí své přítelkyně Sooni následně unese mocného a bohatého businessmana, o němž si myslí, že je mimozemšťanem v převleku za člověka. Mladík ho posléze začne mučit, aby přiznal svou pravou identitu. Businessman se ale samozřejmě pokusí své únosce a mučitele přesvědčit, že to všechno je jeden velký omyl. Nakolik odlišná bude Lanthimosova verze, se necháme překvapit. 

Scénář k remaku zpracoval Will Tracy, který například napsal některé z epizod seriálu Boj o moc (2018). Taktéž se podílel na scénáři k satirickému snímku Menu (2022).

Na výrobu budou dohlížet studia Focus Features a Universal Pictures, které se postará o mezinárodní distribuci. Zatím ale není známo, kdy přesně se filmu dočkáme.