Poslední měsíc v minulém roce jsme vás informovali o tom, že je v přípravě komediální horor jménem Renfield, ve kterém se objeví herec Nicolas Cage jako obávaný hrabě Drákula. V té době jsme však nevěděli, kdy k nám snímek dorazí, ovšem studio Universal to nyní napravuje. Přesný den premiéry tedy zatím stále ještě neznáme, můžeme se ale spokojit s rokem a měsícem. Zapište si proto do diářů duben/apríl 2023, kdy Renfield oficiálně dorazí do kin. Samotná produkce začala už na začátku měsíce, přičemž Universal se s touto informací pochlubil svým příspěvkem na Twitteru, na který se můžete podívat níže. 

Co ale může být z názvu očividné je ten fakt, že hlavním hrdinou snímku nebude Drákula. Film se totiž místo toho zaměří na jeho posluhovače Renfielda, který byl v původní knižní předloze od Brama Stokera silně poblázněný pacient v psychiatrické léčebně. Nadcházející filmové ztvárnění by se však mělo odehrávat v moderní době, přičemž samotný příběh by měl sledovat Renfieldův život poté, co se ze spárů svého upířího pána konečně vymanil. Evidentně ale z jeho nového života zcela nezmizel. Renfielda si zahraje talentovaný Nicholas Hoult, kterému začala slibná herecká kariéra poté, co účinkoval ve výborné britské komedii Jak na věc z roku 2002. Fanoušci filmových adaptací komiksů od Marvelu si ho ale budou pamatovat díky sérii X-Men, kde ztvárnil mladší verzi Hanka McCoye. Zatím však není známo, nakolik velkou roli bude mít sám Cage jako Drákula, ale pravděpodobně by se mohlo jednat o hlavního padoucha filmu. 

O režii se stará filmař Chris McKay, který je například tvůrcem spin-offu na LEGO příběh jménem LEGO Batman Film. Taktéž se i postaral o natočení vcelku slušné a zábavné sci-finy Válka zítřka, která vyšla minulý rok. O scénář se postarali Ryan Ridley a Robert Kirkman. Ridley dlouhodobě pracoval jako scénárista na seriálu Rick a Morty, Kirkman je zas jedním z tvůrců legendárního komiksu The Walking Dead, na který následně vznikla ještě slavnější seriálová adaptace. Kromě Cage a Houlta se ve filmu objeví herci jako Adrian Martinez, Ben Schwartz, Awkwafina a Shohreh Aghdashloo.

Těšíte se?