Už za rok k nám doputuje zbrusu nová hororová komedie, která ponese název Renfield. Zaměřit by se měla na život stejnojmenného sluhy hraběte Drákuly, kterého ve slavném románu vytvořil autor Bram Stoker. Původně poblázněného pacienta z léčebny ale v nadcházejícím snímku uvidíme v moderní době. Renfield se pokouší žít normálním životem poté, co konečně unikl ze spárů svého upírského pána. Sám Drákula ale v moderní době procitne také. A pochopitelně se pokusí svého tehdejšího služebníka kontaktovat. Dobrou zprávou je, že teprve přednedávnem konečně natáčení filmu skončilo, přičemž snímek tak může s pohodou zamřít do postprodukce. 

Minulý měsíc jsme se dočkali prvních fotek z natáčení, díky kterým jsme si mohli lépe prohlédnout podobu jak Drákuly, tak i Renfielda. Drákulu má ztvárnit Nicolas Cage, přičemž jeho sluhu zas Nicholas Hoult. Sám Cage se mimo jiné netají tím, že během příprav čerpal inspiraci z hororů jako Kruh a Zhoubné zlo. S upířími tesáky jsme ho už také mohli vidět ve snímku Polibek upíra, který vyšel v roce 1988. Renfield by měl být především komedií, ovšem i s nějakými těmi hororovými prvky. Jedno už je ale jisté – galonů krve tam bude habaděj. Takže doufáme i v nějaký ten odkaz na snímek Drákuloviny s Leslie Nielsenem!

O režii filmu se postaral Chris McKay, scénář si vzali na starost Ryan Ridley a Robert Kirkman, který je jedním z tvůrců slavné komiksové série The Walking Dead. Dočkáme se také herců jako Adrian Martinez, Ben Schwartz, Awkwafina a Shohreh Aghdashloo.

Přibližná premiéra je zatím stanovená na duben/apríl 2023.