Nad obsazením k plánovanému MCU rebootu Fantastické čtyřky visí už dlouho dobu jeden velký otazník. Obzvlášť u Reeda Richardse (Mr. Fantastica) si fanoušci lámali hlavu nad tím, kdo si ho nakonec zahraje. Velice dlouhou dobu kolem role kroužil Adam Driver (Manželská historie), nicméně letos v létě vyšlo najevo, že herec roli odmítl patrně už minulý rok. Dále se s rolí spojovala i jména jako Matt Smith (Rod Draka) a Dev Patel (Zelený rytíř).

Nyní to ale vypadá, že Marvel konečně našel vhodného kandidáta. Reeda Richardse si zřejmě nakonec zahraje Pedro Pascal, hvězda se seriálů jako Hra o trůny (2011), Mandalorian (2019) a letošní The Last of Us. Herec by měl o roli ještě pouze jednat, protože jakožto populární hvězda má poměrně dost nabitý program. Podle některých zdrojů už ale Pascal údajně podepsal smlouvu, což by v podstatě znamenalo, že role slavného superhrdiny by mu už oficiálně patřila. 

Jelikož konečně skončila stávka herců, Pascal by se měl nyní vrátit k natáčení chystaného pokračování Gladiátora, příští rok na něj čeká ještě druhá řada The Last of Us a horor Weapons od Zacha Creggera (Barbar). Matt Shakman, který novou Fantastickou čtyřku natočí, před měsícem uvedl, že jakmile bude stávka u konce, krátce nato bychom se o obsazení měli dozvědět nějaké šťavnaté informace. A zdá, že přesně to se nyní děje.

V brzké době bychom se tudíž měli dozvědět, kdo ztvární zbylé členy superhrdinského týmu. Pokud bychom vycházeli z drbů od známého insidera Jeffa Sneidera, tak Sue Storm (The Invisible Woman) by si mohla zahrát Vanessa Kirby (Mission: Impossible Odplata - První část), Johnnyho Storma (The Human Torch) zas Joseph Quinn (Stranger Things) a Bena Grimma (The Thing) Ebon Moss-Bachrach (Andor). 

Dále by se mohl ve filmu objevit i Javier Bardem (Tahle země není pro starý) jakožto záporák Galactus, ale raději si ještě počkáme na nějaké to definitivní potvrzení od Marvelu. Režie se ujme zmíněný Matt Shakman, který natočil také všechny epizody seriálu WandaVision (2021).

Scénář si vzal na starost Josh Friedman (Terminátor: Temný osud), jenž nahradil scenáristy Jeffa Kaplana a Iana Springera.

Oficiální premiéra je stanovená na 1. 5. 2025.