Mezi nejvíce ikonické televizní seriály 90. let patří zcela bezpochyby také Buffy, přemožitelka upírů, který od svého počátku v roce 1997 vyprodukoval až sedm řad. V roce 2018 ale přišla velká zpráva o tom, že celý seriál se dočká rebootu, což pochopitelně mnohé fanoušky zvedlo ze židle. Vést jej měla scenáristka Monica Owusu-Breen, která se podílela na tvorbě známých sériích jako Čarodějky, Hranice nemožného a Agenti S.H.I.E.L.D. K celému projektu byli taktéž upsáni producenti původního seriálu, tedy Fran Kazui, Kaz Kazui a Joe Earley, výkonným producentem se navíc měl stát Joss Whedon, který je za vznik seriálové Buffy zodpovědný. Ale z posledních informací se zdá, že rebootu se nakonec patrně jen tak nedočkáme. 

Gail Berman, jeden z výkonných producentů celého projektu, v rozhovoru pro The Hollywood Reporter prohlásil, že přípravy na nový seriál „se pozastavily“. A zdá se, že v takovém stavu už je dlouhou dobu. Mezi tvůrci patrně panují určité kreativní neshody. Zatímco někteří chtějí ze série udělat reboot, další by rádi revival, do kterého by se opět vrátila herečka Sarah Michelle Gellar. Výše zmíněná scenáristka Owusu-Breen údajně patří do tábora těch, kteří se chtějí od původního seriálu distancovat a jít s rebootem vlastní cestou, která by byla moderní verzí pro celou franšízu.

Od oznámení rebootu už navíc uplynuly čtyři roky, ale dosud nejsou k dispozici žádné informace o obsazení a přibližném datu premiéry. Vše tak nasvědčuje tomu, že se ve vývoji něco pokazilo. Tudíž šance, že se nějakého rebootu v budoucnu skutečně dočkáme, zas tak velké nakonec nejsou. 

Vše tak bude patrně záviset na výše zmíněných producentech. I přestože celý projekt ještě stále není úplně mrtvý, rozhodně si na něj budeme muset počkat ještě několik let.

Jste fanoušci původního seriálu? A ocenili byste jeho rebootovanou verzi?