Na konci letošní zimy vyšlo najevo, že studio Paramount chystá kompletní reboot své legendární trilogie Bláznivá střela, ve které zazářil oblíbený Leslie Nielsen jako poručík Frank Drebin. A jak se zdá, tento plán postupuje kupředu, protože chystaný filmový reboot už našel filmaře, který se postará o režii.

Ještě před několika měsíci to vypadalo, že snímek natočí Seth MacFarlane, tvůrce a hvězda seriálu The Orville, ale ten patrně nakonec zůstane pouze v roli jednoho z producentů.

Novou Bláznivou střelu místo toho natočí Akiva Schaffer, který je například zodpovědný za komedie jako Sousedská hlídka a Popstar: Vše pro slávu. Je taktéž jedním ze členů populárního komediálního tria The Lonely Island, pro které natočil hned několik hudebních klipů. A kdo si nakonec zahraje výše zmíněného poručíka? 

Seth MacFarlane a Paramount už v zimě oslovili Liama Neesona, zda by si v rebootu nechtěl zahrát hlavní roli. A i přestože ještě není hercova účast oficiálně potvrzená, Neeson už s tvůrci začal jednat. Není však známo, proč si MacFarlane pro roli vyhlídl právě Neesona, který se v poslední době objevuje především v akčních thrillerech, ale trochu ho podezíráme z toho, že by to z části mohlo být i kvůli podobnosti jmen ,,Liam Neeson“ a ,,Leslie Nielsen“. A neříkejte, že se vám to také nepletlo!

Za celou původní trilogii je zodpovědné filmařské trio, které je známé pod zkratkou ZAZ. Tvoří ho Jim Abrahams, David Zucker a jeho mladší bratr Jerry Zucker. Všichni tři jsou považováni za krále filmových parodií, kteří pracovali téměř na všech projektech společně. Trilogie Bláznivé střely je však obzvlášť oblíbená za svůj nadsázkový a občas i šílený humor, parodování hollywoodských Noir filmů, plus i za výkon Leslieho Nielsena.

O samotném ději připravovaného rebootu samozřejmě zatím nic nevíme, ale budeme se každopádně modlit, aby se alespoň pokusil napodobit ono jedinečné a provokativní kouzlo původních filmů.

A i když je Liam Neeson obecně populárním hercem, mnoho fanoušků pociťuje určitou skepsi o tom, zda by se pro roli Franka Drebina hodil. Další otázkou také je, jakým směrem se budou chtít tvůrci s chystaným rebootem vydat. To se holt budeme muset nechat překvapit.