Už příští týden vyjdou na Netflixu režisérské verze akční sci-fi Rebel Moon od Zacka Snydera, na kterou se ze všech stran lepily především negativní reakce. A nyní streamovací služba vydala i oficiální trailer, který si můžete pustit výše.

Trailer má dle očekávání červenou pásku (red band), takže samozřejmě nabídne násilí, postelové scény a spoustu naleštěné akce. Režisérské verze, které vyjdou na obě dvě vydané části, podle všeho nabídnou další hodinu nového obsahu. Už v minulosti se Snyder chlubil tím, že budou působit jako úplně jiný film, jenž se odehrává ve zcela jiném univerzu, ale to už necháme na vaše posouzení. Tedy samozřejmě za předpokladu, že si oba filmy pustíte.

Režisérská verze také mění podtituly obou dvou filmů. První část se bude nazývat Rebel Moon - Chapter One: Chalice of Blood, druhá zas Chapter Two: Curse of Forgiveness. Zda vylepšené režisérské „kabátky“ zlepší celkový divácký dojem, který příliš kladný opravdu není, se necháme překvapit. 

Klasicky připomeneme, že původní příběh se točí kolem Kory (Sofia Boutella), která bude muset zachránit mírumilovnou měsíční kolonii Vedlt před silami mocného a zlého impéria. Kora a její přátelé z měsíce se proto musí vydat na další planety, aby našli ty nejlepší spojence, kteří by jim v nadcházející bitvě pomohli.

Snyder se postaral o režii a scénář, na němž ještě pracovali Shay Hatten a Kurt Johnstad.

Dále hrají Charlie Hunnam, Jena Malone, Corey Stoll, Cary Elwes, Michiel Huisman, Alfonso Herrera, Djimon Hounsou, Ed Skrein, Du-na Bae, Ray Fisher a další.

Režisérské verze vyjdou na Netflixu 2. 8. 2024.