A je to tady. Server Vanity Fair nám nedávno nadělil nálož zbrusu nových fotek z možná nejočekávanějšího letošního filmu od Netflixu, kterým bude velkolepá sci-fi Rebel Moon od režiséra Zacka Snydera. Víte, co to znamená? Ano, že první pořádný oficiální trailer už je možná za rohem. Než ale vyjde, můžete si prohlédnout níže uvedené fotky, které vypadají opravdu parádně.

Jak už dlouho víme, příběh se bude točit kolem mírumilovné kolonie hluboko ve vesmíru. Tu začnou ohrožovat armády zlého galaktického impéria. Kolonisté ale vědí, že sami se proti ohromné síle bránit nemůžou. Proto vyšlou na cestu mladou ženu jménem Kora (Sofia Boutella), jež musí na sousedních planetách najít schopné jedince, kteří by kolonistům pomohli s ochranou jejich domova.

A díky výše zmíněnému serveru jsme se také dočkali krátkého popisu k některým z hlavních postav, které ve filmu, jenž se dočká i rozšířené verze s ratingem R, uvidíme. Tak se do toho dáme. 

KORA (SOFIA BOUTELLA)

Hlavní hrdinka filmu, která prchla před vlastní minulostí, v níž původně sloužila ve vrchních pozicích zlovolnému Impériu. Bude především na ní, aby na měsíc Veldt dostala ty nejlepší lidi, kteří by místní farmáře ochránili před zkázou. 

KAI (CHARLIE HUNNAM)

Kai bude patrně takový Han Solo. Jednat se bude o nájemného pilota, který to ale zároveň umí dobře s bouchačkou. Bude to také on, kdo se s Korou vydá na jiné světy, aby našli další spojence ve válce proti Impériu. 

GUNNAR (MICHIEL HUISMAN)

Pohledný farmář a Kořin dobrý přítel. Ale i přestože toho ví hodně o pšenici, o světě mimo měsíc Veldt toho ví pramálo. V rámci toho tak má i určité idealistické představy. I on se připojí k hrdinčině výpravě za nalezením spojenců. 

GENERÁL TITUS (DJIMON HOUNSOU)

Pokud vzorujete mocnému Impériu, musíte mít ve svých řadách také někoho, kdo se vyzná v umění války a vojenské strategie. Přesně takovým člověkem je i generál Titus. Naverbovat ho ale nebude jednoduché, protože Titus se v poslední době utápí v depresích a alkoholu na jakési gladiátorské planetě. 

TARAK (STAZ NAIR)

Mocný a skoro až tarzanovský válečník Tarak je v natolik velkém souladu s přírodou, že se dokáže spojit s okřídleným tvorem jménem Bennu, jenž se podobá třeba gryfovi, a letět s ním do bitvy. Nyní pracuje jako kovář pro jistého farmáře, u kterého má dluh. 

NEMESIS (DOONA BAE)

Mocná šermířka s mechanickými vylepšeními, která třímá dva ohnivé meče. Ty jsou poháněny jejími rukavicemi, které jsou ve skutečnosti prastarým artefaktem z jejího domovského světa. Pokud jste na něm chtěli projít obřadem válečníka, museli jste si useknout ruku a nasadit rukavici, která vám umožní ovládat čepele z roztaveného kovu.

DARIEN BLOODAXE (RAY FISHER)

Vychytralý povstalec, který je se svou sestrou Devrou (Cleopatra Coleman) znám jako Krvavá sekyra. Oba sourozenci prosluli svými bleskovými útoky proti silám Impéria, čímž si vybudovali slušnou pověst. Nebojují ale na otevřeném poli, mnohem raději vyhazují do povětří vlakové koleje a ničí zásobování. 

MILIUS (E. DUFFY)

Uprchlík z jiného farmářského světa podobnému Veldtu, který však byl Impériem zcela zničen. Milius sice nemá žádné bojové zkušenosti, stejně tak ani žádný oslňující arzenál zbraní. Má ale srdce, které touží po spravedlnosti. 

ADMIRÁL NOBLE (ED SKREIN)

Proti našim hrdinům bude stát krutý vyslanec admirál Noble, který chce svým kumpánům z Impéria dokázat, že není žádným zelenáčem. Jednat by se mělo o skoro až nelidského sociopata, který na nějakou moralitu z vysoka kašle. 

PÍSAŘI

Admirála budou doprovázet hroziví maskovaní jedinci, kterým se říká Písaři. Jedná se o kvazináboženské postavy, jež mají moc vtisknout vzpomínky do mysli lidí, které tak používají jako historické knihy z masa a kostí. 

Dále se ve filmu objeví také Jena Malone, která si zahraje jakousi éterickou pavoučí bytost, dále Anthony Hopkis, jenž propůjčí hlas prastarému robotickému rytíři jménem Jimmy, a také Fra Fee, který ztvární Balisaria, imperiálního regenta, jenž vládne své vlastní části galaxie. Tyto postavy nám ale fotky bohužel neukázaly.

Rebel Moon ale bude svým dějem připomínat nejenom Star Wars, ale také třeba Sedm samurajů (případně Sedm statečných) z vesmíru. Zack Snyder se postaral jak o režii, tak i o scénář, na kterém ještě pracovali Kurt Johnstad a Shay Hatten. V budoucnu se navíc dočkáme také druhé části, která bude v příběhu pokračovat.

První část bude na Netflixu premiérovat 22. 12. 2023.