Dva dny před Vánoci dorazila na Netflix dlouho očekávaná sci-fi podívaná od Zacka Snydera jménem Rebel Moon, respektive tedy její první část jménem Zrozená z ohně. Mnohé ale bohužel čekalo hořké zklamání, protože na filmy se lepí negativní reakce jak od kritiků, tak i od mnohých diváků. Zda to napraví chystaná režisérská verze, která má podle Snydera působit jako zcela jiný film, je otázkou.

Počítat každopádně ještě můžeme s chystanou druhou částí s podtitulem Jizvonoška, kde bude boj hrdinky Kory (Sofia Boutella) a jejích spojenců pokračovat. Netflix každopádně nedávno vydal oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

Podle Zacka Snydera bychom měli očekávat „válečný“ film, ve kterém se obyvatelé farmářské kolonie na Veldtu postaví silám mocného vesmírného impéria. Zároveň by se měly prohlubovat vztahy mezi jednotlivými postavami, v rámci čehož bychom se měli dozvědět i více o temné minulosti hrdinky Kory.  

Snyder se postaral jak o režii, tak i o scénář, na kterém ještě pracovali Kurt Johnstad (300: Bitva u Thermopyl) a Shay Hatten (John Wick: Kapitola 4).

Dále hrají Charlie Hunnam, Cleopatra Coleman, Cary Elwes, Anthony Hopkins, Jena Malone, Corey Stoll, Ed Skrein, Michiel Huisman, Djimon Hounsou a další.

Druhá část bude na Netflixu premiérovat 19. 4. 2024.