Možná i vy jste se po všech těch fotkách, plakátech, trailerech a obecných informací nesmírně těšili na velkolepou sci-fi jménem Rebel Moon, kterou si vzal pod palec Zack Snyder. A možná i vy jste pocítili hořké zklamání, když jste zjistili, že první část s podtitulem Zrozená z ohně, která premiérovala těsně před loňskými Vánocemi, za moc nestála. Pokud vás ale i tak zajímá, jak bude příběh vlastně pokračovat, výše se můžete podívat na oficiální trailer k chystané druhé části, která se bude jmenovat Jizvonoška.

Kora (Sofia Boutella) a přeživší bojovníci jsou připraveni obětovat cokoliv pro to, aby ochránili mírumilovnou kolonii Veldt před zlem mocného vesmírného impéria. V předvečer bitvy musí jednotliví válečníci čelit pravdám o své vlastní minulosti a uvědomit si, proč vlastně bojují. V rámci toho se utváří nerozbitná pouta, rodí se velcí hrdinové a vznikají legendy.

Trailer se každopádně opět snaží vypadat až příliš moc „cool“. Je samozřejmě možné, že nás čeká oproti předešlému dílu výrazné zlepšení, myslí si to ostatně i sám Zack Snyder, ale příliš bychom na to raději nespoléhali. 

Snyder se postaral jak o režii, tak i o scénář, na němž ještě pracovali Shay Hatten (John Wick: Kapitola 4) a Kurt Johnstad (Atomic Blonde: Bez lítosti).

Dále hrají Charlie Hunnam, Cleopatra Coleman, Cary Elwes, Anthony Hopkins, Jena Malone, Corey Stoll, Ed Skrein, Michiel Huisman, Djimon Hounsou, Stuart Martin, Du-na Bae, Alfonso Herrera, Ray Fisher a další.

Na Netflixu od 19. 4. 2024.