Veleúspěšný jihokorejský seriál Hra na oliheň (2021) se na Netflixu stal vyloženě mega hitem. Asi se tudíž nešlo moc divit tomu, že streamovací služba se nově vzniklou značku pokusí co nejvíce dojit. Před více než dvěma týdny tak Netflix uvedl nový titul jménem Hra na oliheň: Výzva, reality show, ve které se až 456 soutěžících v nejrůznějších hrách porve o několikamilionovou výhru.

O žádné pokračování původního seriálu sice nejde, přesto se show stala na streamovací službě obrovitánským hitem, který ovládl žebříčky sledovanosti asi v 76 zemích.

Netflix proto nedávno dal zelenou i druhé řadě, dokonce už byl zahájen i casting, z něhož mají vzejít další odvážní soutěžící. Podle představitelů streamovací služby se jedná o nejambicióznější neskriptovanou show, kterou kdy na Netflixu uvedli, přičemž s obnovením pro druhou řadu neváhali. 

Na reality show se ovšem v posledních týdnech nalepila řada mešních kauz. Někteří soutěžící totiž údajně vyhrožovali žalobou kvůli zraněním, která během hraní utrpěli. Dva soutěžící si třeba i stěžovali, že hry jim způsobily během natáčení ve Velké Británii podchlazení a poškození nervů. Netflix tehdy potvrdil, že tři ze 456 hráčů vyžadovali lékařskou péči. Inu, soutěžící si to mohou stále racionalizovat tím, že jim alespoň nehrozila krutá smrt, jako tomu bylo v původním seriálu.

Veškeří hráči tak museli podstoupit sérii unikátních her, během nichž museli otestovat svou odvahu, zdatnost, strategii a schopnost spolupracovat s ostatními. Nadcházející druhá řada tak se vší pravděpodobností přijde s dalšími unikátními hrami, které nám ještě nepředstavila ani jihokorejská verze.

Když už je o ní řeč, tak někdy v budoucnu k nám dorazí také druhá řada skutečné Hry na oliheň, na jejíž výrobu opět dohlíží původní tvůrce a scenárista Hwang Dong-hyuk. Ten už podle všeho s Netflixem jednal i o případné třetí sezóně, ale ta je od nás ještě na míle vzdálená.

Stále není jasné, kdy přesně se druhé řady korejské Hry na oliheň dočkáme, ale mohlo by to být už někdy v druhé půlce příštího roku.