Na letošním ročníku Disneyho velké akce D23 Expo vyšlo najevo, že Brad Bird, režisér slavných animáků jako Železný obr (1999) nebo Ratatouille (2007), napíše a zrežíruje i třetí Úžasňákovi. Filmař by nám ale měl během roku 2026 nadělit ještě jeden animák.

Tím se stane titul jménem Ray Gunn, který by měl ve zmíněném roce uvést Netflix. Příběh by nás měl zavést do futuristického světa, ve kterém společně žijí lidé a mimozemšťané. Hlavním hrdinou se stane Raymund Gunn, poslední lidský soukromý detektiv, který dostane za úkol prošetřit věrnost známé popové hvězdy. Snímek byl v minulosti popisován jako sci-fi noirová detektivka, což nezní vůbec špatně. 

Nutno dodat, že Brad Bird si s nápadem na animák pohrává už celou věčnost, začal o něm uvažovat dokonce ještě před svým debutem, kterým byl výše zmíněný Železný obr. Před lety to vypadalo, že na výrobu filmu, který měl mít tradiční 2D animaci, bude dohlížet studio Skydance Animation, jež vedl Birdův kamarád John Lasseter, režisér pixarovek jako Toy Story: Příběh hraček (1995) a Auta (2006). Projekt pak ale byl nějaký čas zcela v limbu.

Loni na podzim ale Skydance Animation uzavřela několikaleté partnerství s Netflixem, v rámci kterého bude služba produkovat nejrůznější ambiciózní animované tituly. Streamovací gigant tak podle všeho hodlá Birdův vysněný projekt uvést právě v roce 2026. Podle všeho už ale bude mít film 3D animaci. 

Bird námět vymyslel spolu s Matthewem Robbinsem, který se například podílel na scénáři ke kultovnímu sci-fi kousku Blízká setkání třetího druhu (1977) od Stevena Spielberga. Jsme každopádně moc zvědaví, co ze snímku nakonec vyleze.

Kromě zmíněných animáků také Bird zrežíroval hrané tituly jako Mission: Impossible - Ghost Protocol (2011) a Země zítřka (2015).