Netflix se nám s těmi hororovými novinkami v poslední době fakt rozjel. Pochlubil se totiž trailerem na nadcházející hrůzyplný seriál Midnight Mass, který si vzal pod palec Mike Flanagan, tvůrce úspěšného seriálu The Haunting. To je poměrně dobrá garance toho, že nás nečeká žádný nepromyšlený a suchý horor, ale atmosférická a děsivá jízda, ze které bude mrazit v zádech. Alespoň doufejme. Na trailer se můžete podívat výše. Obzvlášť musíme ocenit jeho postupnou transformaci. Ze začátku by člověk vůbec neřekl, že by se jednalo o horor, ale spíše o nějaké pomalé a milé melodrama. Druhá půlka už ale jednoznačně dává najevo, že žádnou romanťárnu fakt čekat nemusíme. 

Příběh se bude točit kolem postavy jménem Riley Flynn, který se po dlouhé době vrací do svého rodného ostrovního městečka poté, co se musel vypořádat s jakýmsi neznámým traumatem. I přestože většina komunity jeho návrat nepřijala s příliš velkým nadšením, s otevřenou náručí ho alespoň uvítala postava jménem Annie. Do městečka však dorazí ještě jedna postava. Je jím jakýsi potulný kněz Paul, který zde začne dávat kázání. A brzy nato se začnou dít poměrně dost bizarní a hrozivé události, které zatřesou s celou ostrovní komunitou. 

Podle traileru to vypadá, že v Midnight Mass bude hrát určitou roli i nadpřirozeno. Tvůrci přislíbili, že nás čekají podobné motivy z filmu Ariho Astera Slunovrat, takže dost pravděpodobně se dočkáme pletich nějaké zvrácené sekty. Ale o tom se už budeme muset přesvědčit sami. Midnight Mass bude na Netflixu přístupný od 24. 9. 2021. O režii se postaral sám tvůrce Mike Flanagan. Dáte seriálové novince šanci?