Už skoro za měsíc dorazí do kin dlouho očekávaný čtvrtý díl Johna Wicka, ve kterém se Keanu Reeves v titulní roli opět pokusí uniknout cyklu nekonečného přívalu zabijáků, co mu jdou po krku. Nedávno jsme se však také dozvěděli, jaká bude oficiální délka celého filmu. A oproti jeho předchůdcům je to výrazná změna. John Wick 4 bude totiž skoro tříhodinová podívaná, přesněji by měl film mít 2 hodiny a 49 minut. V podstatě se tím potvrdila slova režiséra Chada Stahleskiho, který před několika měsíci prohlásil, že John Wick 4 bude nejdelší kapitolou z celé filmové série.

Jen tak pro porovnání, podobou délku měly i třeba filmy jako Interstellar (2014) od Christophera Nolana a Zachraňte vojína Ryana (1998) od Stevena Spielberga. Předchozí filmy ze série měly jen něco kolem dvou hodin, přičemž ten první z roku 2014 jen něco přes hodinu a půl. Teď už jen musíme doufat, že podívaná to bude natolik napínavá, že i kdyby začala v průběhu filmu volat příroda, bude nám stát za to, abychom to vydrželi.  

Podle zveřejněných trailerů se zdá, že John bude muset ve čtvrtém díle opět čelit hned několika nebezpečným protivníkům. V první řadě je zde slepý nájemný zabiják Vysokého stolu jménem Caine, kterého si zahraje Donnie Yen. S tím John na krátký čas v jednom z trailerů změří síly, přičemž je evidentní, že se o žádného amatérského žabaře rozhodně nejedná.

Dále je zde také Marquis de Gramont (Bill Skarsgård), který by se pro Johna mohl stát určitým klíčem ke svobodě. Pokud ho John vyzve na souboj a vyhraje, možná tím konečně zastaví onen hon, se kterým se potýká už od konce druhého dílu. Jelikož má ale k onomu souboji dojít až za úsvitu, tak to samozřejmě neznamená, že si bude do té doby moct v klidu chodit po pařížských památkách.

Počítat taktéž můžeme s návratem starých známých postav, například Bowery King (Laurence Fishburne), Winston (Ian McShane) a Charon (Lance Reddick).

Čtvrtý díl si režijně opět vzal na starost výše zmíněný Chad Stahelski, který je zodpovědný za všechny předešlé díly série. Na scénáři zas pracovali Michael Finch a Shay Hatten.

Na čtyřku následně v budoucnu naváže také díl pátý, jenž by měl celou filmovou sérii konečně uzavřít. Těšit se můžeme také na filmový spin-off jménem Ballerina, ve kterém se John objeví také. Hlavní postavou se ale tentokrát stane profesionální vražedkyně prahnoucí po pomstě, kterou ztvární Ana de Armas.

Oficiální premiéra Johna Wicka 4 je stanovená na 24. 3. 2023.